Navettateknologian pioneeri – Mestarifarmi

S1-rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyy maatalousrakentamisen ammattilainen, Mestarifarmi. Yritys rakentaa ja päivittää maatalousrakennukset nykypäivään koko Suomen alueella. Mestarifarmi rakentaa pääasiassa navettoja, mutta osaaminen ulottuu kaikkeen maatalousrakentamiseen. Tekniikan, kuten robottien ja lantakoneiden, maahantuonti kattaa suuren osan yrityksen liiketoiminnasta. Lisäksi yritys myy maataloustarvikkeita verkkokaupassa.

Rakentamisen, tekniikka- ja varaosamyynnin lisäksi myös karjatalouskoneiden huolto kuuluu yrityksen palveluihin.  Mestarifarmilla robottipäivystys toimii 24/7 ympäri vuoden. Oman huoltohenkilöstön lisäksi huoltovarmuutta tuo alihankkijat, joita on kattavasti läpi suomen.

Uusinta teknologiaa navettoihin

 

Mestarifarmi toimii teknologian aallonharjalla, mitä tulee maatalousrakentamiseen. Yritys maahantuo uusimmat laitteet, robotit ja välineet. Asiakkaina on myös perinteisiä navettoja, mutta pyrkimys on päivittää navettoja nykyaikaisemmiksi. Uusi teknologia vähentää manuaalista työtä, jolloin aikaa jää enemmän eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen. Robotit hoitavat lehmien lypsämisen, ruokkimisen ja jopa lannan luonnin.

“Ei tarvitse lantaa lapiolla luoda,”Kärkkäinen naurahtaa.

 

Hyvästit aamu- ja iltalypsyille

 

Uudet robotit mahdollistavat lehmien omatoimisen lypsyllä käymisen. Lehmillä on kaulassaan tunniste, jonka lypsyrobotti tunnistaa ja avaa lehmälle oven.

Lypsyroboteissa kiinnitetään huomiota eläinten hyvinvointiin, ja hygienian täytyy olla kunnossa. Lehmät saavat myös ruokaa lypsyn aikana. Navettaan lisätyt karjaharjat lisäävät myös eläinten hyvinvointia.

“Lehmät osaavat käydä lypsyllä silloin, kun siltä tuntuu. Maitotilallisille tutut aamu- ja iltalypsyt alkavatkin jäädä historiaan.”

Hyvinvoiva lehmä tuottaa enemmän maitoa, ja lypsyroboteilla tuotantomäärät ovatkin suuremmat, kuin perinteisellä lypsyllä.

 

INNOCUMilla ei tarvitse viettää toimistopäivää yksin

Talousjohtaja Helena Kärkkäinen toimistopöydän ääressä INNOCUMilla.

Talousjohtaja Helena Kärkkäinen toimistopöydän ääressä INNOCUMilla.

Mestarifarmi muutti INNOCUMille vuoden 2018 lopussa. Tätä ennen toimistotilat löytyi Iisalmesta ja Lapinlahdelta. Seinäjoella sijaitsee varastotilat, Siilinjärvellä työskentelee yrityksen hallinto. Vuosien varrella toimistoväen määrä on vaihdellut. Tilatarpeen muuttuessa uudet tilat ovat löytyneet helposti.Kärkkäinen kertoo yhteisöllisyyden olevan parasta INNOCUMilla. “Olen toimistolla usein yksin, ja silloin on mukavaa, kun samalta käytävältä löytyy seuraa kahville ja lounaalle,” hän kertoo. Kärkkäinen kertoo myös yhteisten tapahtumien, kuten futisturnausten, olevan hauskoja.

“Löytyipä INNOCUMilta myös puolisokin,” Kärkkäinen kuiskaa haastattelun lopuksi.

Tutustu Mestarifarmiin: https://www.mestarifarmi.fi/