”Mualimalle ja takas” teema näkyi INNOCUMISSA

INNOCUM kutsui valtakunnallisten Kotiseutupäivien teemalla ”Mualimalle ja takas” entiset Harjamäen mielisairaalan työntekijät ja alueella asuneet tutustumaan nykyiseen Innocumiin lauantaina 8.8.
Kutsu toi paikalle lähes 80 henkilöä.

tuomo tuovinen

 

 

 

 

 

Tuomo Tuovinen asui Harjamäessä kymmeniä vuosia maatilalla.
Tilanhoitajan poikana hän oli osa Harjamäen kiinteää yhteisöä.

Kävijät kiersivät katujunalla Innocumin aluetta, kävivät tutustumassa tiloihin ja hämmästelivät alueen muuttumista toimivaksi yrityskeskukseksi.

– On hienoa, että rakennusten ei annettu rappeutua, vaan ne saatiin nykyaikaiseen yritystoimintaan soveltuviksi, kommentoivat vieraat.

Yksi jälleennäkemiseen osallistuvista oli Harjamäen Sairaalassa tilanhoitajana toiminut Tauno Olkkonen. Olkkonen on niitä harvoja, jotka ovat nähneet paikanpäällä niin sairaala-aikaisen kukoistuksen ja alasajon kuin alueen uudelleen heräämisen. Kun sairaalatoiminta kulki kohti lakkauttamispäätöstä perusti Olkkonen Harjamäen Puutarha Oy:n ja jatkoi yrittäjänä omaksi lunastamissaan tiloissa. ”Harjamäen alue tunnettiin maakunnassa loistokkaista puistoista piha-alueista ja se oli suuri ylpeyden aihe koko alueen väelle. On ilo nähdä miten yrityskeskus pitää arvossa vuosikausien työtä ja panostaa alueen puutarhamaisuuden säilymiseen”

Ennen kierrostaan vieraat kahvittelivat Lataamossa, jossa toimitusjohtaja Esa Jääskeläinen antoi heille katsauksen Innocumin nykyhetkestä. Hän myös oli oppaana katujunassa ja kertoi rakennusten nykyisistä käytöistä.

– Haluamme tuoda esille erilaisuutemme yrityskeskuksena. Alueella on säilynyt entisajan rauhaisa henki avarine puistoineen, toimivuudesta tinkimättä.

Tänään alue elää arkeaan vilkkaana yrityskeskuksena, jossa toimii yli 60 yritystä ja työskentelee yli 400 henkilöä yhdessätoista rakennuksessa.