CrossFit sali avattu INNOCUMIIN!

 CrossFit Siilinjärvi

INNOCUM tarjouksena CFSIILI tarjoaa On-ramp alkeiskurssin + 1kk harjoittelun hintaan 175€ (Normaalisti 200€)

CrossFit Siilinjärvi aloitti toimintansa Siilinjäven keskustassa syksyllä 2013. Nyt kaksi vuotta myöhemmin kävivät tilamme ahtaiksi kävijämäärien kasvaessa. INNOCUMilta löytyi onneksi ratkaisu ja pääsimme muuttamaan lähes kolme kertaa isompiin tiloihin Harjamäkeen elokuussa 2015.

Uudet tilat muokkaantuivat sujuvasti yhden viikonlopun aikana CrossFit harjoitteluun soveltuviksi ja treenit ovat käynnistyneet täydellä tohinalla. Vietämme virallisia avajaisia lauantaina 26.9.2015. Tervetuloa tutustumaan salin ilmapiiriin! Päivän ohjelma julkaistaan lähemmin, mutta luvassa on useampia tutustumistunteja, joissa pääset itsekin kokeilemaan millaisesta lajista on kysymys.

CrossFit Siilinjärven takaa löytyy kolme henkilöä. Toimitusjohtajan ja päävalmentajan roolissa häärii Henna Hiisijärvi. Näiden pestien lisäksi Henna tarjoaa myös hierontapalveluita salin tiloissa klinikkapäivisin. Ohjelmoinnista vastaa ja valmentajana toimii Risto Savolainen, joka myös EasyFit Siilinjärven pääpiruna tunnetaan. Taustalla vaikuttaa myös Ville Huttunen, joka ison osan ajastaan vastaa CrossFit Kuopion tominnasta ja valmennuksesta.

Mitä CrossFit on?
CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, joka on levinnyt ensin urheilijoiden, poliisien, palomiesten ja ammattisotilaiden keskuudessa. Monet urheilulajit, kamppaileminen ja selviytyminen hankalissa oloissa sekä arkipäiväinen elämä itsessään palkitsevat tämän kaltaista kuntoa ja rankaisevat yksipuolisesta erikoistumista. CrossFit harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia, intensiivisiä ja myös täysin omalle tasolle sovitettavissa. CrossFit perustuu skaalaamiseen, tehden siitä täydellisen ohjelman jokaiselle treenihistoriasta riippumatta. Samaa ohjelmaa käytetään niin ammattiurheilijoille, perheenäideille, palomiehille ja +50 –v, liikuntaa harrastamattomille isovanhemmille. Harjoitukset skaalataan vastusta ja intensiteettiä muuttaen, ohjelman pysyessä samana kaikille.

Sen sijaan, että harjoitetaan yksittäisiä lihaksia, CrossFitissä harjoitetaan liikkeitä ja liikkumista. Harjoittelussa korostetaan ihmisen luonnollisia liikeratoja. Esineen nostaminen maasta (maastaveto) tai tuolille istuminen (jalkakyykky) ovat arkisia esimerkkejä toiminnallisesta harjoittelusta ja niitä tulee vahvistaa läpi elämän. Isovanhempiemme tarpeet eivät poikkea huippu-urheilijan tarpeista. Samalla tavalla molemmat tarvitsevat toimivaa harjoittelua.

Ohjelmointimme tavoitteena on kehittää fyysisen kunnon eri osa-alueita, olipa kysymys perusteiden opettelusta tai jo valmiiksi hyvän kunnon huipputasolle nostamisesta. Tähtäin on siinä, että harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Tehokkaat ja toimivat harjoitukset takaavat varman ja nopean kehityksen. Harjoitukset vaihtelevat päivittäin, joten ne eivät ole koskaan tylsiä. Jos tavoitteenasi ei ole menestyä yksittäisessä urheilulajissa, vaan haluat pitää itsesi valmiina kaikkiin elämän asettamiin haasteisiin, harjoittelussa tulee huomioida kaikki fyysisen suorituskyvyn kymmenen osa- aluetta:
hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
1. lihaksiston kestävyys
2. maksimivoima
3. notkeus & liikkuvuus
4. nopeusvoima
5. nopeus
6. koordinaatio
7. ketteryys
8. tasapaino
9. tarkkuus

CrossFit Suomessa
Ensimmäinen CrossFit-sali perustettiin Suomeen vuonna 2007. Muutamassa vuodessa virallisten CrossFit-salien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Maaliskuussa 2013 CrossFit-saleja oli Suomessa 18 ja tällä hetkellä n. 40. Kaikki salit ovat yksityisomistuksessa ja salien omistajat toimivat myös valmentajina ja ovat vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa päivittäin. Vaikka omistajat toimivat yksityisinä yrittäjinä, yhdistää kaikkia omistajia intohimoinen suhtautuminen lajia kohtaan, sekä kiinnostus sen historiasta ja tulevaisuudesta. CrossFit Inc myöntää kaikille virallisille CrossFit-saleille vapauden toimia itsenäisesti niin valmennuksen kuin yritystoiminnan suhteen. Tämän johdosta jokainen CrossFit-sali kuvastaa sen omistajien, valmentajien sekä ennen kaikkea urheilijoiden maailmaa. Kaikki Suomen viralliset CrossFit-salit ovat läpäisseet CrossFit Inc:n asettamat vaatimukset saavuttaakseen virallisen CrossFit-sali statuksen. Nämä vaatimukset takaavat sen, että CrossFit-salit edustavat CrossFit Inc:n todellista luonnetta ja arvoja.

Henna Hiisijärvi
puh. 0400 434 005

CrossFit Siilinjärvi
Harjamäenraitti 16
INNOCUM T3-rakennus
www.crossfitsiilinjarvi.fi