INNOCUM asiakaskyselyn 2020 tulokset ovat valmistuneet

Kahden vuoden välein toteutettava INNOCUM asiakaskysely on yksi tärkeimmistä työvälineistä toimintamme kehittämiseksi asiakkaittemme parhaaksi. Vuoden 2020 kysely on valmistunut ja tulosraportin näette tästä linkistä INNOCUM asiakaskyselyn 2020 tulokset.

Vastaajamääräksi muodostui 79 yritystä /toimijaa. Tutkimuksen toteutti Feelback Oy. Vastaavat asiakaskyselyt on toteutettu vuodesta 2010 alkaen, mutta täysin vertailukelpoisia tutkimukset eivät ole keskenään, sillä kysymysten sisältö muokkautuu hieman vuosien saatossa. Vuoden 2020 kyselyssä korostuu erityisesti kunnan yksiköiden korkea vastausmäärä suhteessa yrittäjiin.
Asiakaskyselymme jakaantui kuuteen eri osioon, josta alla keskeisimmät tulokset ja arviot. Pieniä eroja osioittain on nähtävissä, mutta pääosin tulokset noudattavat samaa tasoa kuin aiemmilla tutkimuskerroilla.

TOIMITILAT
Vastaajista 98 % kokee toimitilojen olevan soveltuvat toimintaansa. Eniten kehitettävää ja haastetta asiakaskyselyn pohjalta riittää tilojen lämpötilan ja ilmanvaihdon suhteen. S1-rakennuksessa tehtiin mittava IV-remontti vuoden 2019 aikana; koneita uusittiin ja tekniikka päivitettiin tälle vuosikymmenelle. Tilojen korkea käyttöaste tuo silti omat haasteensa säätöjen osalta. Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että ilma jakaantuisi kullekin käyttäjälle mieluisalla tavalla. Lämpötilojen nopeisiin vaihteluihin jyhkeät kivitalomme reagoivat valitettavasti hitaasti, mutta teemme voitavamme asian suhteen.

Asiakaskyselyn avoimissa palautteissa saimme joitakin konkreettisia korjauspyyntöjä. Koska asiakaskysely oli anonyymi emme pysty vastaamaan pyyntöihin asiakaskohtaisesti. Huolto- ja korjauspyynnöt voi laittaa helposti INNOCUM Tiketin kautta. Tiketti löytyy osoitteesta https://www.innocum.com/tiketti/. Myös soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Jannelle/Jaanalle tai Osmolle voi ilmoittaa havaitsemistaan huoltoa vaativista kohteista.

YMPÄRISTÖ
Alueemme ympäristö, sen viihtyisyys ja ulkoalueiden hoito koetaan kautta linjan joko erittäin hyvänä tai hyvänä. Puistomaista ympäristöä arvostetaan ja se koetaan alueen vahvuutena.

Ilkivalta on valitettavasti ajoittain löytänyt tiensä alueellemme ja tämä tuli esille myös asiakaskyselyn avoimissa palautteissa. Pyrimme puuttumaan siihen vartioinnin ja kameravalvonnan avulla, mutta yhteisöllisyys on tässäkin toimivin ja tehokkain keino. Pyydämmekin, että mikäli havaitsette ilkivaltaista tai vaarallista toimintaa alueellamme ilmoitatte siitä suoraan alueen vartioinnista vastaavalle KK-Security Oy:lle, puh. 040 728 7337. Arkipäivisin klo 15.00 saakka voi ilmoituksen tehdä myös ISS huoltoon puh. 040 838 0924.

OPASTUS
INNOCUM alueen opastusta pidetään pääosin hyvänä ja sitä olemme myös pyrkineet viime vuosina kehittämään. Opastus saa kuitenkin myös jonkin verran kritiikkiä. Tämä kaunis, mutta persoonallisesti asemoitunut entinen sairaala-alueemme on kieltämättä haasteellinen opastukseen suhteen ja pyydämmekin apuanne siinä, että alueella ensimmäistä kertaa vierailevat opastetaan jo ennakkoon oikein. INNOCUM opastus perustuu rakennustunnuksiin (S1, S2, S3, S6, T2, T3, M4, L4, Hallit) Rakennukset on merkitty kaikkiin opastekarttoihin näillä tunnuksilla ja alueelle saavuttaessa on heti Isoharjantien alussa iso opastetaulu, josta rakennuksen sijainnin voi vielä viime hetkellä myös tarkistaa. Jos mahdollista, niin lähetäthän kuitenkin asiakkaallesi jo ennakkoon alueen kartan tai linkin INNOCUM www-sivujen yhteystietosivulle https://www.innocum.com/innocum-yhteystiedot/
Tärkeää on, että opastat asiakkaasi seuraavasti:
Kerro hänelle rakennustunnus ja porras, jossa toimitilasi sijaitsee ja navigaattoria varten toimitilasi katuosoite. Porrastaulut opastavat asiakastasi eteenpäin rakennuksen sisällä. Ja mikä tärkeintä; lisää nämä käyntiosoitteen rakennus- ja porrastunnukset omille sivuillesi ja kaikkiin asiakaskutsuihin. Opastukset ja kartat löytyvät INNOCUM sivuilta, mutta sieltä asiakkaasi ei niitä välttämättä osaa etsiä. Voit katsoa mallia yhteystietojen lisäämisestä yrityksesi tiedoista INNOCUM sivuilla https://www.innocum.com/yritykset/. Kunnan yksiköiden linkit johtavat suoraan kunkin palveluyksiköiden tietoihin Siilinjärven kunnan sivuilla. Asiakkaiden oikea opastus tulee siis löytyä sieltä.

PALVELUT
INNOCUM palveluista parhaaksi arvioitiin uudistuneen Lataamon lounas- ja kahvilapalvelut. Palvelu sai onnistumisarvosanan 2,5, nousua vuoden 2018 tutkimukseen oli 0,3 yksikköä. Tonille ja Anulle lämmin kiitos tästä.

Henkilöstömme tavoitettavuus ja palvelualttius nousivat jälleen viiden kärkeen asiakaskyselyn vahvuuksissa. Olemme tästä koko pienen organisaatiomme osalta hyvin otettuja.

Pysäköinti herättää vuosittain erilaisia mielipiteitä. Olemme vastaanottaneet runsaasti palautetta siitä, että alueellamme ei ole ollut osoittaa pysäköintipaikkoja kokousvieraille sekä kunnan palveluyksiköissä ja yrityksissä vieraileville. Tämän vuoksi muutimme pysäköintiohjeistuksia P12-asiakaspaikoituksen osalta sekä M4-kiinteistön asiakkaille tarkoitetun P9-alueen osalta. Muutos on osoittautunut hyväksi ja alueellamme vierailevat ovat löytäneet vapaan pysäköintipaikan. Koronatilanteesta johtuen kokoustilojen käyttö on ollut erittäin vähäistä, mikä on ajoittain näkynyt tyhjinä paikkoina P12-alueella. Paikat tulevat tarpeeseen heti tilanteen normalisoiduttua. Muutoksista huolimatta olemme vakuuttuneita, että kaikille alueemme yksiköissä ja yrityksissä työskenteleville autopaikka löytyy ja jopa erittäin edulliseen hintaan. Pysäköintialueiden rakentaminen, lämpötolppien ylläpito ja talvikunnossapito on iso menoerä Kiinteistöyhtiölle, mutta palvelun tärkeyden vuoksi haluamme pitää kiinni edullisesta vuosihinnasta. Siilinjärven kunta on vuokrannut omalle henkilöstölleen runsaasti paikkoja ja ne ovat lunastettavissa kunnan infosta. Yrittäjille henkilökuntineen paikat ovat vuokrattavissa kauttamme myöskin hyvin edulliseen vuosihintaan. Autopaikkamaksu sisältää autopaikan ympärivuotisen käyttömahdollisuuden sekä lämpötolpan käytön talvisin. Otamme mielihyvin rakentavaa kritiikkiä edelleenkin vastaan autopaikkoja koskien, mutta pyydämme teiltä myös ymmärrystä siihen, että pyrimme palvelemaan useita erilaisia asiakkaita. Pysäköintipaikkoja tarvitsevat päiväkotiin tai musiikkiopistoon lapsia kuskaavat vanhemmat, Lataamon lounasasiakkaat, neuvolassa vierailevat perheet, iso joukko kotihoivapalveluiden työntekijöitä, yritys- ja kokousvieraat ja tietenkin te alueella työskentelevät. Joustavuudella paikka löytyy kaikille.

MARKKINOINTI
INNOCUM vahvuuksiksi koetaan aiempien tutkimuksien tapaan yhteisöllinen ilmapiiri. Yhteistilaisuuksien ja tapahtumien arvosana on laskenut, mutta tämä ei liene ihme, sillä kaikki tilaisuutemme peruuntuivat vuonna 2020.

Tiedottamisen kokee erittäin hyvänä tai hyvänä 92 % prosenttia vastaajista, 6 % ei käytä ja 1 % prosentti kokee sen huonona. Tiedottaminen ja tiedon perille saattaminen n. 450 alueellamme työskentelevälle on iso haaste, jonka vuoksi yli yhdeksänkymmenen prosentin positiiviseen tulokseen voi olla tyytyväinen. Parannettavaa silti riittää. Vastaajista lähes 40 % on ilmoittanut, ettei käytä INNOCUM www-, Facebook tai Instagram sivuja. Toivottavasti tämän joukon tavoitamme INNOCUM uutiskirjeillä ja sähköpostiviesteillä. Isojen yksiköiden osalta on tärkeää, että viestit kulkevat henkilöstölle eteenpäin sovitun yhteyshenkilön kautta.

INNOCUM tunnettuudessa on kyselyn perusteella edelleen työsarkaa, mutta ilahduttavaa on, että enemmistö vastaajista kokee tunnettuuden lisääntyneen viime vuosina.

KEHITTÄMINEN
INNOCUM kehittämistoiminnan vastaajista näkee hyvänä 96 % (2018: 97 %). Suositteleminen ja uudelleenvalinta ovat edelleen erinomaisella tasolla vaikkakin hieman heikennystä. Tällä hetkellä 97 % yritysten ja 90 % kunnan vastaajista on jo suositellut tai suosittelisi kysyttäessä INNOCUMIA (Keskiarvo yhteensä v 2020 93 % ja v 2018 99 %).

Lämpimästi kiitoksia kaikille asiakastyytyväisyystutkimukseen osallistuneille! Palautteenne ja kommenttinne on käyty huolella läpi. Toimenpiteisiin ryhdymme avoimin ja reippain mielin.

Onnea arvonnassa voittaneille!
1) Niina Tolonen, Siilinjärven kunta /Kotihoivapalvelut
2) Vesa Räisänen, Rakennustyö Arto Hirvonen Oy
3) Päivi Voutilainen, Pieni Pilatespaikka