Elämyksiä valolla – LITE designs

S3-rakennuksen toisesta kerroksesta löytyy toimisto, jossa suunnitellaan elämyksiä valon muodossa. Ari Tiilikaisen luotsaama LITE-designs valaisee mm. julkisivuja, maisemia, puistoja ja siltoja. Pääpaino on ulkotiloissa, mutta LITE-designs valaisee myös kylpylöitä ja kauppakeskuksia. Useita erilaisia kohteita yhdistää elämyksellisyys. Tavallisia katu-, tai yksityisasuntojen valaistuksia yritys ei tee. Valolla luodaan tunnelmaa, elämyksiä ja jopa tunteita. Samalla toki valaistaan ympäristöä.LITE-designs yrittäjä Ari Tiilikainen toimistossaan

Asiakkaat ovat kaupunkeja, kuntia ja yrityksiä. Lisäksi LITE-designs tekee paljon yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. “Joskus heittäydyn itsekin taiteilijaksi,” Tiilikainen naurahtaa.

Lähiseudun asukkaille Tiilikaisen työstä näkyvimpiin kuuluu Puijon tornin valaistukset. LITE-designs suunnitteli myös Puijon Halloween polun valaistuksen. Moni siilinjärveläinen muistaa myös varmasti vuoden 2020 Kotikulmat valoissa-kampanjan.

Kajaanin rantapuiston valaistus vuodelta 2020 toi Tiilikaiselle 3.sijan Suomen valoteknisen seuran valaistuskilpailussa vuonna 2021.  Rantapuiston lisäksi Tiilikainen mainitsee suosikeikseen Jyväskylän ylistön sillan, Oulun lamellipadon, Iisalmen vesitornin ja Äijälänsalmen sillan. Näistä Ylistön silta on päässyt jopa Jyväskylän Valon kaupunki-lehden kanteen.

Haastavammaksi, mutta myös yhdeksi kiinnostavimmista kohteista Tiilikainen mainitsee Olavinlinnan valon joulukuun: “Olen suunnitellut valaistuksen Olavinlinnaan vuodesta 2018 alkaen. On haastavaa tehdä sama kohde monta kertaa, sillä joka kerta pitäisi tuoda valaistukseen jotakin uutta.” Silti, tai ehkä juuri sen vuoksi, Tiilikainen mainitsee Olavinlinnan suosikikseen tapahtumavalaistuksista.

INNOCUMilla alusta alkaen

LITE-designs on perustettu vuonna 2002 ja yritys on sijainnut INNOCUMilla alusta alkaen. Ensimmäinen toimisto sijaitsi S1-rakennuksessa, nykyiseen toimistoon S3-rakennukseen yritys siirtyi S1-rakennuksen remontin alta.

“Vanhat talot ovat erityisiä, on paksut kiviseinät ja korkea huonekorkeus,” Tiilikainen mainitsee.

INNOCUMin yhteisöllisyys erilaisten tapahtumien muodossa, on Tiilikaisen mielestä erityisen mukavaa. Pienimuotoista yhteistyötäkin tapahtuu muiden yrittäjien kanssa.

Katso lisää upeita valaistuksia LITE-designin verkkosivuilla ja Instagramissa!

Ylistön silta Jyväskylässä yövalaistuksessaan

Ylistön silta Jyväskylässä yövalaistuksessaan.