Akupunktiota ja hierontaa – Pororajan Body

INNOCUMin yritysyhteisöön saatiin uusi yrittäjä ja palvelu, kun Pororajan Body muutti hiljattain  S1-rakennukseen. Pororajan Bodyn palveluita ovat akupunktio ja hieronta. Pääpaino on akupunktiossa, johon yrittäjällä, Hannele Karhulla on koulutus Kiinalaisen lääketieteen akatemiasta. Karhu on myös koulutettu hieroja. Akupisteiden etsimisessä hierontaotteet auttavat, ja asiakkaan rentoutuminen helpottaa itse akupunktiota.

Akupainelu neulojen sijalla

Vastoin yleistä käsitystä, akupunktiossa ei aina tarvitse käyttää neuloja.  “Neula ei itsessään hoida,” Karhu kertoo. Neulojen sijaan, tai niiden lisäksi, voidaan käyttää akupainelua. “Akupainelulla ollaan saatu myös hyviä hoitotuloksia,” hän kertoo.

Painelua tehdään käsin, puikoilla, tai pienillä kuulilla. Joitakin akupisteitä voi myös stimuloida lämmittämällä. “Esimerkiksi navassa on yksi akupiste, johon ei käytetä neulaa. Navan akupistettä voidaan kuitenkin aktivoida lämmittämällä, ” Karhu kertoo. Akupunktio sopii hoitomuotona kaikille, ikärajaa ei ole. Hoito toteutetaan aina yksilöllisesti. Hannele Karhu ei hoida syöpäpotilaita, mutta heitäkin voi hoitaa asiaan erikoistunut akupunktiohoitaja.

“Akupunktioon ei tarvitse uskoa, riittää, että tulee myönteisellä asenteella,” Karhu huomauttaa.

Kiinalainen ja länsimainen lääketiede toimivat yhdessäHannele Karhu hoitopöydän vieressä INNOCUMin toimitilassaan.

Akupunktio on oma lääketieteensä, johon kouluttautuminen kestää 3,5 vuotta Helsingissä sijaitsevassa Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Koulutuksessa huomioidaan myös niin sanottu länsimainen lääketiede, eivätkä ne sulje toisiaan pois. Koulutuksessa on omat standardit ja myös lähdekriittisyys on osa opetusta. Vaikka lähestymiskulma on eri, on tavoite sama: ihmisten auttaminen ja hoitaminen.

“Koulussahan ei erikoistuta mihinkään tiettyihin vaivoihin. Olen kuitenkin itse kiinnostunut hoitamaan erityisesti naisten tauteja, kuten kuukautishäiriöitä, sekä erilaisia stressitiloja,” Karhu kertoo.

Finnacu ry:n terapeuttirekisterin kautta voi etsiä koulutuskriteerit täyttäviä akupunktiohoitajia. Yhdistys myös kerää tutkimustietoa akupunktiosta sivuilleen.

Viimeinen lenkki hoitopolulla

Akupunktio on usei viimeinen lenkki hoitopolulla. Asiakas on voinut käydä useissa tutkimuksissa, joista vaivan syytä ei ole löytynyt, tai vaivaan ei ole olemassa hoitomuotoa länsimaalaisen lääketieteen puolelta. Karhu pitää akupunktiota toiveikkaana hoitomuotona, ja kertookin motokseen:

“Akupunktiolla voi helpottaa kaikki niitä vaivoja, jotka jollakin tavalla häiritsee elämää.”

Ennen hoidon aloitusta käydään tarkasti läpi mm. aiemmat tutkimukset ja lääkitykset. “Ohjaan hoidettavan tarvittaessa lääkärin vastaanotolle, jos hoito ei tuota tuloksia, tai jos muut tutkimukset ennen hoidon alkua ovat tarpeen,” Karhu huomauttaa.

Hoitotilanne voi olla arka, jopa intiimi. Asiakkaat voivat olla myös turhautuneita, väsyneitä, ja jopa ärtyneitä vaivan vuoksi. Työ vaatii inhimillistä otetta ja läsnäoloa.

“Toivon, ettei minusta tule koskaan liukuhihnahoitajaa,” Karhu kertoo.

Pororajalta Siilinjärvelle

Karhu on uusi tulokas paitsi INNOCUMilla, myös Siilinjärvellä. Karhu on kotoisin Puolangalta, jossa hänellä on myös toinen toimipiste. Yrityksen nimi liittyy vahvasti kotiseutuun, Puolanka kun sijaitsee pororajalla.

“Kaikki ovat olleet ystävällisiä täällä INNOCUMilla, ja minulla on positiivinen olo tästä paikasta,” Karhu kertoo ensivaikutelmastaan.

Tutustu Pororajan Bodyyn ja varaa aika hierontaan tai akupunktioon: https://www.pororajanbody.fi/