9.1.2015

Innocumin uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet. Jälleen on vuosi vierähtänyt. Miten nopeasti aika kuluukaan. Tuntuu kuin eilen olisi ollut vasta vuoden 2014 tammikuu. Nyt elämme kuitenkin jo tammikuuta 2015. Joku silloin tällöin toteaakin, ettei ole kiva muistuttaa vuosien vaihtumisista ja varsinkaan ajan kulusta. Vastahan sitä oli nuori ja vetreä, nyt enää vetreä jos sitäkään. Onneksi on tuo INNOCUM Kunto Club, jossa saa vetreyttä lisää ja joulun aikana kertyneitä ylimääräisiä kiloja pois. Reilun tunnin kestoisen physio pilateksen jälkeen olo tuntuu niin kevyeltä ja notkealta ettei enää mihinkään kolota. Olen kyllä kuullut, että jos ei ihmisellä 40 vuotta täytettyään enää mihinkään kolota, niin voi epäillä olevansa kuollut.
Joka tapauksessa uusi vuosi on alkanut halusipa sitä tai ei. Uuden vuoden vaihteessahan sitä tulee itselleen ja muille luvattua kaikenlaista. Itse tein muutaman lupauksen:
Ensimmäinen lupaukseni on, että liikun enemmän, huolehdin kunnostani paremmin ja syön terveellisemmin. Tämä on semmoinen sopivan väljä lupaus, kun siinä voi ajatella myös niin, että kunnosta huolehtiminen on myös lepäilyä sohvalla urheilulähetyksiä katsellen. Siinähän palaa todella paljon kaloreita, kun raskaissa olosuhteissa käytyjä ”tasatyöntö” – hiihtokilpailuja katsoo ja samalla juustonaksuja napsii.
Toinen lupaukseni on, että pidän parempaa huolta perheestäni ja lähimmäisistäni kuuntelemalla todella mitä heillä on kerrottavana. Aikuinen tyttäreni totesikin ollessa joulun aikaan kotona käymässä, että kyllä meidän perheessä puhua osataan, mutta hei haloo, kuunnellaanko meillä ”ihan oikeesti”, mitä toisella on sanottavaa. No tähän hieman totuuttakin sisältävään kommenttiin perustuen lupaan siis ”ihan oikeesti” kuunnella, mitä muilla on sanottavaa, enkä enää avaa suutani tämän koommin. Tai jos puhun, niin puhun asiaa esim. toteamalla tyttärelleni, että ensi kuukauden alusta lähtien kuukausiraha sitten pienenee. No, eihän lasten sanomisista pidä ottaa itseensä – ainakaan liikaa.
Kolmantena lupauksena luovun kaikesta turhasta tavarasta siivoamalla kodin varastot ja vintin. Kyllä sitä ihminen vuosien saatossa kerää ja laittaa kaikkea mahdollista tavaraa talteen. Ihan niin kuin niitä jossain vaiheessa tarvitsisi. Vintistä (ei siis ravintola Vintistä) löysin vanhat kouluajoilta 70-luvulta olevat 75 mm kärjellä varustetut hiihtomonot. Olivatpa todella hyväkuntoisen näköiset. Ajattelin, että suksetkin saattaisi löytyä lapsuuden kodin varastosta. Muuten monot olivat hyvät, mutta kun jalkaani laitoin, niin jotakin kumiseosta oleva pohja halkeili ja mureni siihen paikkaan ja jäljelle jäi vain ehyt kengän nahkapäällinen. Vanhempani kyllä opettivat, olivathan he sota-ajan eläneitä, että kyllä aika tavaran kaupihtoo. Mutta tähän voisin jatkaa, ettei se ainakaan ajan myötä parane. Joten kaikki ylimääräinen tavara laitetaan kierrätykseen, joko uusiokäyttöön tai viedään Jätekukolle.
Jotta nämä lupaukseni ei jäisi pelkästään lupaukseksi, niin ensi viikolla aloitan INNOCUM Kunto Clubin Physio Pilateksen ja käyn siellä säännöllisesti viikoittain lukuun ottamatta…
Hyvää Uutta Vuotta 2015!
t. Janne
PS. pidetäänhän lupauksemme!