5.8.2016

5.8.2016

 

Kirjoittaessani kesäkuun alussa edellistä blogia ei ollut kesäsäistä tietoakaan. No olimmehan me siihen mennessä jo kokeneet lämpimän toukokuun, mutta sillä hetkellä lämpötila oli alle kymmenen astetta. Jotenkin tuntuu siltä, että silloin sitä kesää odotti tulevaksi. Ajatteli, että kohta pääsee lomalle lepäämään ja lataamaan akkuja taas tulevan syksyn koitoksiin. Mitenkäs tässä taas kävikään – kesä mennä hurahti. Lyhyt pätkissä pidetty loma meni kuin huomaamatta. Lämpöä on riittänyt, mutta olemme saaneet myös nauttia sateesta. Jokohan sitä nyt oppisi olemaan odottamatta lomaa ja eläisi päivän kerrallaan niin töistä kuin vapaa-ajasta nauttien. Vaikka sanotaan, että odottavan aika on pitkä, mutta mielestäni tuo kello tikittää ihan samassa tahdissa odottipa sitten jotain tapahtuvaksi tai ei. Tähän tunteeseen voi vaikuttaa se, että koko ajan meillä täällä INNOCUMilla riittää tekemistä niin, ettei tuo aika pääse käymään pitkäksi.

Kesän aikana on Lataamo saanut uuden ilmeen. Työ on kuitenkin vielä sisustamisen osalta kesken ja pientä hienosäätöäkin joudumme vielä tekemään, jotta remontti olisi suunnitelman mukaisesti valmis. Syyskuun alkupuolella pitäisi sitten kaiken olla valmista. Mutta jo nyt voi aistia Lataamon äänimaailman muuttuneen ulkoisen ilmeen lisäksi. Äänimaailman muuttaminen miellyttävämmäksi, jotta normaali keskustelu helpottuisi oli yksi tärkeimmistä tavoitteista remontin suhteen. Tästä johtuen valitut materiaalit ovat ilmapiiriä pehmentäviä ja ääniä sitovia. Tekstiilimatto lattialla on käytön kannalta rohkea valinta ruokailutilaan. Mutta ajattelimme ottaa riskin silläkin uhalla, että sen puhdistaminen on työläämpää kovaan lattiaan verrattuna. Viihtyisyyttä lisäävät myös tummat värisävyt sekä osittain uudistunut valaistus. Työtä tehdessämme altistumme aika ajoin kirkkaille valoille mm. näyttöpäätteen ääressä. Lounastauolla myös silmämme saavat hetken levätä. Miellyttävässä ympäristössä ja mukavassa seurassa vietetty herkullinen lounastauko lisää työhyvinvointia ja sitähän me haluamme vaalia täällä INNOCUMissa.

Pilvilinnan kesätauon aikaiset remontit ovat myös loppusuoralla. Päiväkodin keittiön ja hallintosiiven ilmanvaihtoremontti on loppusäätöjä vaille valmis. Koko talon kaikkiin lämpöpattereihin asennettavien termostaattien asennustyöt ovat myös loppusuoralla. Tämä kevään katto- ja räystäsremontti saatiin valmiiksi ennen Juhannusta. Tämän vuoden Pilvilinnan rakennukseen tehtävät korjausinvestoinnit ovatkin merkittävät. Mutta tähän hienoon rakennukseen on hyvä investoidakin. Rakennus täyttää tämän vuoden marraskuussa 90-vuotta. Sen umpitiiliseinät ovat kestäneet hyvin vuosikymmenien käytön ja sillä on edelleen monta vuosikymmentä edessä. Vielä tänä syksynä korjaamme rakennuksen julkisivua, mutta suurempi ulkokuoren korjaus saa odottaa, kunnes koko rakennukseen on uusittu katto ja räystäsrakenteet.

Kesän aikana on tehty myös useita muita pienempiä korjauksia rakennusten ja alueen kunnon ylläpitämiseksi. Osa niistä näkyy ja osa toivottavasti huomataan viihtyisyyden lisääntymisenä. INNOCUMissa ei eletä pysähtyneisyyden aikaa vaan eletään tätä päivää ja tehdään töitä tulevaisuuteen. Nautitaan nyt elokuusta kukin omalla tavallaan.

Mukavia loppukesän päiviä kaikille
t. Janne