27.11.2020

Hei,

Neljä viikkoa Jouluun on! Näin se tämäkin vuosi alkaa olla lopuillaan. Aika tuntuu vain kuluvan yhä nopeammin. Johtuuko se siitä, kun on koko ajan tekemistä niin töissä kuin vapaa-ajalla vai siitä että kun ikää tulee lisää, niin aikakin kuluu nopeammin. No, aikahan tikittää ihan samaa tahtia kuin ennenkin. Tämä ajankulumisen nopeuden tuntu on ilmeisesti sellainen psykologinen ongelma, joka vaatisi välillä pysähtymistä nauttimaan tästä hetkestä.

Vuosi 2020 on ollut ja on edelleen opettavainen vuosi, jolloin itse kukin on varmaan jossakin vaiheessa joutunut miettimään elämän rajallisuutta. Korona pandemia on muuttanut maailmaa tahtomattamme. Tämän viruksen suhteen olemme joutuneet olemaan niin sanotusti keskikehällä – pystymme vaikuttamaan siihen, miten se leviää, mutta emme päättämään kuka siihen sairastuu. Kesällä ja alkusyksystä tilanne näytti viruksen leviämisen suhteen rauhalliselta. Syyslomien jälkeen tartuntaluvut ovat jälleen lähteneet nousuun. Meillä Siilinjärvellä tilanne on ollut suhteellisen rauhallinen. Ehkäpä siksi, että olemme noudattaneet ohjeita suojautumisesta, turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä rajoittaneet tarpeetonta matkustamista. Jaksetaan tsempata vielä vähän aikaa, niin tilanne pysyy hallinnassa ja kehitteillä olevan rokotteen myötä saamme viruksen nujerrettua.

INNOCUMin tilojen korjaustyöt ovat keskittyneet tänä vuonna Pilvilinnan pohjakerrokseen ja rakennukseen S3. Muitakin pienempiä tilojen korjaustöitä on tehty aina sitä mukaan, kun vuokralainen on tiloissa vaihtunut. Harjamäen asemakaava on nyt hyväksytty kunnanvaltuustossa ja se mahdollistaa INNOCUMin alueelle merkittävän lisärakentamisen. Kahden rakennuspaikan osalta on jo tehty alustavat tontinkäyttösuunnitelmat. Tavoitteena on edelleen, että vuonna 2022 pääsemme aloittamaan rakentamisen. Uudisrakentaminen ei kuitenkaan vähennä vanhojen kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennuksien vuosikorjaustöitä. Niitä jatketaan suunnitelmien mukaisesti myös vuonna 2021.

INNOCUMissa olevat oheispalvelut ovat tärkeä osa yrityskeskustoimintaa. Syyskuun lopussa aloitti Lataamon uusina yrittäjinä Anu ja Toni Karjalainen. He ovat loihtineet LATAAMOn tiloihin viimeistellyn lounasravintolatunnelman, minkä kruunaa leppoisa taustamusiikki. Lounashetki on muutakin kuin mahan täyttämistä, se on parhaimmillaan latautumishetki työpäivän keskellä, jonka jälkeen työkin maistuu paremmalta.  Tästähän LATAAMOssa on kyse.  Ilman maittavaa lounastarjoilua ei INNOCUM olisi oikea yrityskeskus.

Suomi täyttää viikon päästä 103 vuotta. Itsenäisyyspäivänä rakennus S3 muuttuu valotaideteokseksi, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa rakennuksessa S3 toimivan LITE Designin yrittäjä Ari Tiilikainen. Rakennus S3 toimi valmistuttuaan vuodesta 1939 aina vuoteen 1945 sotasairaalana. Rakennus muistuttaa meitä siitä, että voimme olla edelleen kiitollisia niille, jotka tuona aikana taistelivat isänmaamme itsenäisyyden puolesta. Itsenäisyyspäivä INNOCUMilla huipentuu rakennuksen S3 edessä klo 18.00 – 18.30 Finlandia hymniin, jonka itseoikeutetusti esittää ”Pohjois-Savon lahja maailmalle” Sakari Kuosmanen. Tarjolla on myös glögiä ja pipareita. On hienoa ottaa ajasta kiinni ja pysähtyä hetkeksi juhlistamaan itsenäisyyspäivää raikkaassa ulkoilmassa turvavälejä noudattaen.

Hyvää Joulunalusaikaa!

t. Janne