24.4.2014

Kevät on tullut Innocumiin. Varma merkki siitä on, kun kuulee lintujen laulua ja pulujen kuherrusta aina aamuisin töihin tullessa. Yhtä varma kevään merkki on lumien sulaminen, joka tänä vuonna tapahtui ennätyksellisen aikaisin. Toisaalta lumikinokset eivät olleet kovinkaan korkeat. Näin ollen pihojen kevätsiivouskin on jo tehty ja kohta vuorossa on istutusalueet. Vielä muutama viikko, niin puutkin saavat lehdet ja kesän värit saapuvat iloksemme.

Kesä tuo tullessaan paljon tapahtumia ja tekemisiä. Tapahtumista voisi mainita jo perinteiseksi muodostuneen INNOCUM Yritys Cupin. Olemme jo saaneet ennätysmäärän kävelyfutiksesta ja yhdessä olosta kiinnostuneita joukkueita mukaan turnaukseen. Tämän vuoden ohjelmaa ja tapahtumapaikkaa onkin muutettu helpottamaan ja samalla tiivistämään yhdessä oloa. Tapahtuma ei rajoitu pelkästään turnauksessa käytäviin otteluihin tai Siilinjärven kunnan ja Kuopion kaupungin väliseen haasteotteluun vaan ilta jatkuu osallistuneiden joukkueiden yhteisellä iltatapahtumalla. Tiedossa on siis mukava ilta!

Tekemistä riittää koko kesäksi eri rakennuksissa tehtävien huolto- ja korjaustöiden johdosta. Niin kuin olette ehkä kiinnittäneet huomiota teemme parhaillaan päiväkoti Pilvilinnan rakennuksessa räystäsremonttia. Lähes yhdeksänkymmentä vuotta vanhan rakennuksen räystäsrakenteet ovat hyvin kestäneet aikaa, mutta vaativat nyt osittaista korjausta. Tämä korjaustyö on jatkoa pari vuotta sitten aloitetulle katto- ja räystäskorjauksille ja jolle ei loppua näy tulevinakaan vuosina. Kesäkuun alussa alkaa myös Pilvilinnan ensimmäisen kerroksen itäpäädyn vuosikorjaustyöt sekä heinäkuussa tehdään pohjakerroksessa toimivan toimintakeskuksen tiloissa pieniä korjaustöitä. Lisäksi tehdään lukuisa määrä muita talven aikana havaittuja ja suunniteltuja kunnostustöitä, jotta tilat pysyvät edelleen viihtyisinä ja hyvinä työn tekemispaikkoina.

Olemme jälleen saaneet uusia vuokralaisia yritysyhteisöömme. Tieto ja Kone aloitti huhtikuussa toimintansa rakennuksessa T2. Kehittämisyhdistys Kalakukko Ry muuttaa toimintansa Muuruvedeltä tiloihimme rakennukseen S1 kesäkuun alussa ja suurimpana tilantarvitsijana Kuopion Konservatorio aloittaa toimintansa elokuussa S3:n kolmannessa kerroksessa. Olemme jo aloittaneet Konservatoriolle tulevien tilojen muutos- ja korjaustyöt. Vuonna 1939 valmistuneen talon kolmas kerros saa uutta eloa ja korviin kuultavaa musiikkia nuorten musiikinharrastajien opetellessa eri soitinten soittamista. Tänään Uutis-Jousessa mainittiin myös, että vajaan 70 m2 aula tulee toimimaan musiikkileikkikoulun kokoontumispaikan lisäksi jousiorkesterin harjoitustilana.

Innocum ja sitä ympäröivä alue monipuolistuu edelleen yritysten, yhteisöjen ja eri palveluiden, oppimisen sekä asumisen keskittymänä. Alueella käy jo nyt töissä yli 450 henkilöä. Lisää elämää alueelle tuo kesällä valmistuva Hamulan alakoulu, jonka nimi voisi olla hyvin Innocum koulu. Sijaitseehan se keskellä yrityskeskusta, jonka merkitys elinkeinoelämälle on jo Siilinjärvellä sekä koko Pohjois-Savon alueella noteerattu. Yrityskeskuksen nimi Innocum on johdannainen innovatiivisesta, joka tarkoittaa kekseliästä, idearikasta, luovaa, nerokasta, uudenaikaista, uraauurtavaa jne. Kukapa ei tahtoisi käydä koulua uraauurtavassa ja nerokkaassa koulussa, joka valmentaa samalla henkilökohtaiseen yrittäjyyteen ja luovuuteen. Koululaisen ensiaskeleet tulevaisuuteen voisivat alkaa siis Innocumin koulutiellä. No, meinasi ihan mopo karata käsistä uusien ajatuksien ryöpsähdellessä. Mutta näinhän ne hyvät ideat syntyvät.

Hyvää kevättä kaikille!

Janne