13.8.2014

Viimeksi huhtikuun lopussa blogissani kirjoitin, että kevät on tullut Innocumiin. Nyt voin aloittaa kirjoitukseni laulun sanoin ”vielä on kesää jäljellä”. Suomen Suvi on tänä kesänä ainakin 4 kk:tta pitkä, jos laskemme siihen mukaan toukokuun. Huhtikuun lopussa kevät oli pitkällä ja päivisin oli lähes kesäinen sää. Toukokuun alussa järvien jäät sulivat ja kesäinen sää sai luonnon vihertämään. Kuitenkin alkukesän pitkä viileä kausi sai heinäkuun puolessa välin pohtimaan, että tässäkö se kesä olikin. Mutta sittenhän vasta ilmat lämpenivätkin ja Suomen kesä näytti parhaat puolensa. Helteet ovat todennäköisimmin nyt ohi, mutta kesä jatkuu edelleen kesäisen lämpimänä.
Erään operaattorin mainoslause ”en haluaisi valittaa, mutta…” sopii tähän tilanteeseen oikein osuvasti. Pitkä helteinen jakso on lämmittänyt vanhojen rakennuksiemme sisätilat todella lämpimiksi. Ympäri vuorokauden päällä olevat ilmanvaihtokoneet eivät ehdi öiseen aikaan jäähdyttämään toimitilojamme. Toisaalta yölämpötilatkin ovat olleet sen verran korkeat, ettei jäähdytyksestä voida puhua. Onneksi monet meistä Innocumilaisista pystyi lomailemaan kesän kuumimpaan ajankohtaan, jolloin helle vain helli. Mutta kiitos niille, jotka ovat toisten lomaillessa jaksaneet nurisematta puurtaa helteestä huolimatta. Kesän loppua kohden lämpötilanne helpottuu ja normalisoituu viimeistään syyskuussa. Tammikuussa sitten viluissamme muistelemme jälleen edesmennyttä helteistä kesää ja toivomme uuden kesän koittavan tuoden mukanaan lämpimät ilmat.
Kuluvana kesänä Innocumin alueella tehtävät kunnostustyöt eivät ole näkyneet rakennuksien ulkopuolella. Olemme korjanneet sisätiloja rakennuksissa S1, S2 ja S3. Rakennuksessa S1 hyvinvointineuvolan tilat saivat uutta maalia seiniin, ilmanvaihtoa parannettiin ja lattiat uusittiin. Pilvilinnan päiväkodissa tehtiin vastaavanlainen kunnostustyö 1. krs:n itäsiivessä ja toimintakeskuksen parissa huoneessa sekä rakennuksen S3 Kuopion Konservatoriolle tulevat tilat kunnostettiin. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savo muuttaa syyskuun alussa rakennuksen S3 pohjakerroksen etelä päätyyn. Tiloja parhaillaan kunnostetaan uutta käyttäjää varten.
Työt meidän kaikkien viihtyisyyden parantamiseksi jatkuvat edelleen. Pitkä helle ajanjakso on jonkin verran verottanut työtehoa toimitilojen lämmönnousun myötä. Toivottavasti saamme tähän helpotusta suunnitelmissa olevan ilmanvaihtoremontin myötä keväällä 2016. Ilmanjäähdytys toisi tällöin merkittävää parannusta kesälämmön hallintaan. Kuitenkin sitä ennen ensi vuonna uusimme viemäröintiä ja teemme rakennuksissa julkisivukorjauksia.
Innocumin tilojen käyttöaste on pysynyt edelleen korkeana 96,5%. Kiitos siitä kuuluu teille Innocumille uskollisille toimijoille. Haluamme edelleen kehittää yhteisiä Innocum aktiviteetteja, jotta pysyisimme virkeinä työssämme ja että kokisimme yhdessä Innocumin olevan muutakin kuin pelkkä persoonaton työntekemispaikka. Kannattaa seurata sähköpostia ja kotisivuamme, sillä tiedotamme sitä mukaan, kun toimintaa järjestetään.
Eloisaa elokuuta kaikille Innocumilaisille!
t. Janne