INNOCUMissa on tilaa luovuudelle

INNOCUMissa toimivan yrityksen LITE-designs Ari Tiilikaisen ideoima teosehdotus ”Rantakala” voitti SaaristoGalleria -Ympäristötaidekilpailussa 1 palkinnon Kaivannonlahden kiertoliittymä osiossa.

rantakala”Rantakala” on suunniteltu yhteistyössä teoksen visualisoineen 3Dims Ky Iiro Murajan kanssa.
SaaristoGalleria Ympäristötaidekilpailun voittanut ehdotus
Juryn mielestä ehdotus on tyylitelty hienosti ja se sopii hyvin aiheeltaan Saaristokaupunkiin. Kalanruotomaisesta teoksesta syntyy mielenkiintoinen visuaalinen vaikutelma ja sen ympärillä liikuttaessa se näyttää muodostavan kineettistä liikettä. Teos on asennettavissa kiertoliittymässä olevaan kallioon ja materiaaliltaan teos on vaativassa ympäristössään kulutusta kestävä.
Juryn jäseninä toimivat kulttuurijohtaja Pekka Vähäkangas, kaupunginarkkitehti Eero Koivisto, kaupunginpuutarhuri Erkki Oinonen, Kuopion taidemuseon intendentti Marianna Huttunen ja Kuopion kaupungin asuntotoimen Kehityspäällikkö Mirja Wihuri sekä taiteilijajäsenenä kuvanveistäjä Kaisu Koivisto.

Saaristogalleria-hankkeen keskeisenä toimenpiteenä on tuottaa Saaristokaupunkiin ympäristötaideteosten ja projektien kokonaisuus korostaen taiteen merkitystä asuinviihtyvyyteen jo kaupunkisuunnittelun vaiheessa. Ensimmäiset kilpailun kautta valitut ympäristötaideteokset valmistuvat Kuopion asuntomessuille vuonna 2010.