9.6.2016

9.6.2016

Toukokuussa kesä tuli aivan yllättäen ja ympäröivä luonto puhkesi kukkaan. Nyt kesäkuun alussa näyttää Suomen pohjoinen ilmasto jälleen voimansa tuulen kääntyessä pohjoiseen ja lämpötilan pudotessa alle 10 asteen.

Lämpötilojen voimakas vaihtelu luo haasteen meidän rakennuksien kiinteistötekniikalle. Sisälämpötiloja on vaikea pitää tasaisena, kun ulkolämpötila vaihtelee nopeassa tahdissa jopa kaksikymmentä astetta. Aurinkoisella säällä rakennuksien eteläpuoleisten huoneiden lämpötilat nousevat, kun vastaavasti varjon puolella saattaa olla jopa liian viileää. Pidämme kuitenkin tärkeänä työviihtyisyyteen liittyvänä asiana tasaista sisälämpötilaa ja riittävää ilmanvaihtoa. Tämän vuoksi teemme parhaamme, jotta kiinteistötekniikka toimii halutulla tavalla. Parantaaksemme tasalämpöisyyttä rakennukseen S2 eli Pilvilinnaan asennetaan tänä kesänä termostaattiset patteriventtiilit. Syksyllä teemme hankesuunnitelman rakennuksen S1 ilmanvaihdon parantamiseksi ja tekniikan päivittämiseksi tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi.

Tämän kesän muita merkittäviä kunnostustöitä ovat mm. Lataamon remontti ja Pilvilinnan keittiön ilmanvaihdon muutostyöt sekä jäähdytyksen lisääminen. Lataamon remontti on mittava satsaus viihtyvyyden parantamiseksi lounashetkiimme sekä muihin kahvihetkiin. Lataamon ilme uusitaan täysin sisustussuunnittelija Tiina Mielosen suunnitelman mukaan. Moderni tummasävyinen sisustus luo aivan uudenlaista arvokkuutta tiloihin, joita voi käyttää vaikkapa juhlallisempiin tilaisuuksiin lounasaikojen ulkopuolella. Lataamon remontti tuo poikkeuksen kesäajan aukioloaikoihin. Juhannuksen jälkeen Lataamo on kiinni viikon, jonka jälkeen lounas tarjoillaan 2. kerroksen neuvottelutila Synergiassa. Tarkempi tiedote asiasta julkaistaan, kun saamme urakoitsijan tarkennetun remonttiaikataulun. Olen pahoillani tästä meille kaikille koituvasta haitasta, mutta uskon, kun näette remontin lopputuloksen, niin kaikki tämä tänä kesänä koettu haitta on vaivan arvoista.

Rakennus M3 eli vanha maatilan päärakennus on saanut virallisen purkuluvan. Omalla n. 2500 m2 tontilla sijaitseva päärakennus on menneiden vuosikymmenien aikana toiminut mitä moninaisemmassa käytössä. Nyt kuitenkin se on ollut jo yli kymmenen vuotta tyhjillään ja kylmillään. Tontille on kaavoituksessa määritelty rakennusoikeutta 400 m2. Tontti tullaan myymään rakennuksineen päivineen tämän vuoden aikana. Rakennukselle emme anna takuuta ja kuntotarkastusta on turha tehdä, sillä se myydään purkukuntoisena. Jos olet kiinnostunut yhdestä Harjamäen alueen parhaista tonteista, johon aurinko paistaa aina silloin kun se on vain paistaakseen ja maaperä on otollinen rakentamiselle, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen 044 767 3401.

Tässä tällainen pintaraapaisu tulevaan kesään. Innocumissahan tapahtuu aina, mutta kesä on kyllä kiireisintä aikaa ainakin kunnossapidon osalta. Toivotan kuitenkin kaikille levollista loma-aikaa ja kireitä siimoja sekä pitkiä lyöntejä tai oikeastaan kaikkea hyvää ja menestystä siihen mitä itse kukin sattuu nyt harrastamaan.

t. Janne