9.12.2015

9.12.2015

Yrityskeskus Innocumin ajanlasku alkoi vuonna 2001, joten nyt tämän ajanlaskun mukaisesti on Innocumin 15 vuosi lopuillaan kuten myös vuosi 2015.
Mitä kuuluu teini-ikäiselle Innocumille? Elämä on hyvin vilkasta ja jokainen päivä erilainen. Tilojen käyttöaste on edelleen pysynyt korkealla 95%:n tasolla. Olemme vuoden aikana saaneet useita uusia jäseniä Innocum yhteisöömme, mutta toki muutamat ovat ikäväksemme muuttaneet pois. Erityisesti toimistorakennus S1 on täyttynyt tänä vuonna muutamaa tilaa lukuun ottamatta täyteen. Sen myös huomaa päivittäisessä kävijämäärissä rakennuksessa. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet rakennuksessa T3, kun Sakupen oman laajennuksen valmistuttua heidän tilatarpeensa täällä Innocumissa väheni. Tilalle olemme saaneet tämän rakennuksen vanhaan ruokalatilaan CrossFit kuntoilusalin. Tällä tavalla on alueen palvelutarjonta edelleen monipuolistunut.

Siilinjärven Ratsastuskeskus sai valmiiksi uuden ratsastustallin lokakuussa. Nykyaikainen 54 hevoselle tarkoitettu talli on jo saanut uudet asukkaat. Päällisin puolin näyttävät pitävän uusista tiloista. En ainakaan minä ole kuullut vastaväitteitä hirnahduksien muodossa. Vanha Innocumin omistama tallirakennus odottaa uutta käyttöään, kunhan tilat on ensin siivottu ja kunnostettu hevosten jäljiltä. Jo aikaisemmin olen blogissani tuonut esille sen, että hyvät ideat tallin tulevaan käyttöön otetaan mielihyvin vastaan. Tallirakennus on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus ja siten myös suojeltu. Tämä asettaa jonkin verran haasteita ja reunaehtoja uutta käyttötarkoitusta ajatellen.

Teini-ikäinen Innocum on myös siistiytynyt ympäristönsä osalta. Hoidettavaa puutarha- ja piha-alueita on laajennettu käsittämään koko keskusalueen kattavana. Erityisesti istutuksissa on kiinnitetty huomioita siihen, että ne kukoistavat läpi koko kesän, siitäkin huolimatta, että kesä oli ilmojen puolesta sitä mitä se oli. Ulkopuoliset kävijät ovatkin havainneet tämän ja kehuneet vuolaasti alueen kauneutta ja luonnonläheisyyttä.

Vaikka Innocum on teini-iässä, niin rakennukset ovat jo hyvinkin aikuisia. Korkeasta iästä johtuvia harmeja on tänäkin vuonna korjattu runsaasti ja samalla pystytty joiltain osin helpottamaan aiempina vuosina kertynyttä rakennuksiin kohdistuvaa korjauspainetta. Rakennuksessa S1 uusittiin alkutalvella pohjaviemärit. Alueen vanhimman rakennuksen Pilvilinnan päiväkodin katto ja räystäskorjaustyötä jatkettiin keväällä. Kesällä aloitettiin syksyyn jatkuneet muutos- ja kunnostustyöt rakennuksessa T3. Vielä ennen vuoden loppua asennetaan rakennuksen S3 katolle vedonparantajahyrrät, joilla ohjataan ja parannetaan rakennuksen painovoimaista ilmanvaihtoa. Lisäksi on tehty lukuisia muita viihtyisyyttä parantavia sisätilakorjaustöitä. Nyt viimeisimmäksi olemme tilanneet täysin uuden koneiston ja tekniikan rakennuksen S1 hissiin. Valitettavasti vanhan hissin ohjausta säätelevä laite tuli yllättäen tiensä päähän eivätkä korjaustoimenpiteet ole enää auttaneet. Hissi korjataan välittömästi uusien osien saavuttua ja arvioitu valmistumisaika on helmikuun 2016 lopussa. Olemme todella pahoillamme tästä koko talon toiminnalle haittaa aiheuttavasta tilanteesta.

On meneillään Joulun aika ja se varmimmin näkyy pimeällä Innocumin kuuseen sytytetyistä valoista. Se luo omalta osaltaan tähän vuoden aikaan iloa ja valoa. Varma Joulun merkki on myös Innocumin Joulupuuro, joka on tarjolla torstaiaamuna 17.12.. Tavataan siellä ja toivotetaan toisillemme Hyvää Joulua.

Mukavaa Joulun odotusta!
t. Janne