4.9.2013

Innocumissa kesä jatkuu vielä. Voidaanko jo puhua intiaanikesästä?
Wikipediasta löytyy seuraavanlainen määritelmä Intiaanikesästä: ”Intiaanikesä (engl. indian summer) tarkoittaa lämmintä jaksoa, joka tulee syyskylmien alettua. Käsite tulee Pohjois-Amerikasta, jossa intiaanit pitivät syksyllä, yleensä lokakuun puolivälissä tullutta lämmintä säätä suotuisana metsästykselle ja sotimiselle siirtokuntia vastaan. Suomeen käsite intiaanikesä tuli 1900-luvun alussa. Ilmiö on ollut tunnettu aiemminkin. Vanha kansa puhui Pärttylin pikkukesästä (Pertun päivän 24. elokuuta mukaan).”
Tätä kirjoittaessani on 28. päivä elokuuta, joten nyt on perinnepuheen mukaan ”Pärttylin pikkukesä”. Ehdottaisinkin, että täällä Innocumissa elokuun lopun lämpimiä säitä ja kesän jatkumista voisimme vastaisuudessa kutsua ”Innocumin intiaanikesäksi”.
Aurinko onkin hellinyt tänä kesänä vaikka sadettakin on saatu. Toivottavasti kaikille on sattunut sopivan mukavat lomasäät ja nyt jaksaa sitten ottaa tulevan syksyn ja talven haasteet vastaan.

Tämän kesän rakennuksissa tehtävät suuremmat korjaus- ja muutostyöt ovat loppusuoralla:
S3 talon parvekeremontissa valut ovat kuivuneet ja muotit poistettu. Vesieristeet ja pintavalut sekä kaiteet vielä paikoilleen, niin pääsemme ihailemaan urakoitsijana toimineen Pinnoite-Pekka Oy:n työtä.
S2 rakennuksen julkisivun korjaustyöt on saatu tältä kesältä päätökseen. Korjaustyöt ovat sujuneet todella hyvin ja 87 vuotta vanhan rakennuksen rappaus on osoittanut olevansa luultua paremmassa kunnossa. Tämän vuoksi korjaustöiden aikana päätimme paikkamaalauksen sijaan ylimaalata rakennuksen itäpääty. Siitä tulikin todella siisti ja edustava. Jos tämä ratkaisu osoittautuu hyväksi, niin jatkamme maalaustöitä vastaavalla tavalla ensi kesänä.
S2 rakennuksessa toimintakeskuksessa tehtävät ajanmukaistamis- ja muutostyöt ovat myös loppusuoralla. Rakennuksen pohjakerroksen länsipäädyn turvallisuus ja käyttömukavuus asettuvat nyt uudelle nykyaikaiselle tasolle.
S3 rakennuksen pohjakerroksen 278 m2:n toimitilat on myös remontoitu. Niihin tiloihin muuttaa yritystoimintaa laajentava Media-ammattilainen Adspace Oy ja Yes We Can Oy S1 rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta.
T2 rakennus saa uuden elämän. Kesän aikana puusepän verstaan toiminnot koneineen on purettu, tilat siivottu ja kunnostettu. Tähän pesulana ja myöhemmin puusepänverstaana toimineeseen tilaan tulee uutta yritystoimintaa, kun siinä aloittaa syyskuun aikana Kirpputori Vilin valinta toimintansa. Itsepalvelukirpputorina itseään markkinoiva yritys on tervetullut lisä Innocumin yritysyhteisöön.
Innocum on täyttynyt kesän aikana myös muista uusista tulijoista, joihin voit tutustua kotisivuillamme. Yrityskeskuksemme tilojen käyttöaste on nyt yli 94%. Jos tässä vaiheessa tuli mieleesi, että yrityksesi tarvitsee lisätilaa, niin ei hätää, käyttöaste ei ole vielä sataa prosenttia, joten vapaita tiloja löytyy vielä.
Vielä lopuksi haluan kiittää kaikkia Innocumilaisia tästä ensimmäisestä puolivuotis -ajasta, minkä olen saanut teidän kanssanne töitä tehdä. Aika on kulunut todella siivillä ja uusia haasteita ei ole puuttunut. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti syksyä!
t. Janne