3.5.2018

3.5.2018

Hei,

Viime vuonna kirjoitin kolme viikkoa aikaisemmin ilmassa olevista kevään merkeistä. Silloin kevät tosiaan oli pidemmällä ja oltiin siirtymässä vähitellen ulkotöihin pihoja siivoamaan. Nyt ei ole vielä kiirettä. Lumikasoja on siellä täällä ja voi mennä jopa pari viikkoa ennen kuin nurmialueita voi alkaa putsata talven jäljiltä.

Runsasluminen talvi koetteli kattojen pitävyyttä. Lumi ja jää patoutuessaan räystäälle on aiheuttanut haasteita ja jopa pieniä vuotoja. Kattojen heikot kohdat on nyt ainakin löydetty ja ne korjaamme kuntoon kevään aikana. Näin kun tämän vuoden ensimmäinen kolmannes on takana, niin voin hyvin todeta, että kovin erilaisia nämä vuodet tuntuvat olevan.

Vielä yksi varma kevään merkki on se, että Pilvilinnan kylkeen on ilmestynyt rakennustelineet. Tänä vuonna korjausvuorossa on Länsisiiven päädyn katto ja räystäät. Ihaillen voi vain katsoa entisajan rakennustaitoa ja tekniikkaa, minkä ansiosta 90 -vuotias talo on perusrakenteiltaan hyvässä kunnossa. Tällä remontilla varmistetaan, että talo näiltä osin palvelee vielä seuraavillakin vuosikymmenillä. Tavoitteena on saada remontti päätökseen kesäkuun alkupuolella.

Uutis-Jousi uutisoi torstaina 26. huhtikuuta numerossaan INNOCUMin maa-alue rakennuksineen olevan tarjolla Siilinjärven kunnalle. Innocum eli virallisemmin Kiinteistö Oy Isoharja on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Siilinjärven kunnan omistama kiinteistöyhtiö, joka on perustettu vuonna 2001 hallinnoimaan ja kehittämään entisen Harjamäen sairaalan kiinteistöjä uusiokäyttöön yritysten ja yhteisöjen tarpeeseen. Sairaanhoitopiiri omistaa kiinteistöyhtiön osakkeista 80% ja Siilinjärven kunta 20%. Juridisesti Kiinteistö Oy Isoharja on sairaanhoitopiirin tytäryhtiö. Nyt aiotulla Kiinteistöyhtiön osakkeita koskevalla kaupalla sairaanhoitopiiri myy 80 %:n osuutensa Siilinjärven kunnalle. Kaupan jälkeen Kiinteistöyhtiöstä tulisi osa Siilinjärven kuntakonsernia. Osakekaupasta päättää lopullisesti toukokuun lopulla kokoontuva Siilinjärven kunnanvaltuusto.

Kiinteistö Oy Isoharjan osakkeiden kaupasta ja omistajuuden mahdollisesta siirtymisestä kokonaisuudessaan Siilinjärven kunnalle, ei ole vaikutusta INNOCUMin arkiseen toimintaan. Palvelemme edelleen kaikkia asiakkaitamme parhaan taitomme mukaan toimitila asioissa sekä muissa tarjoamissamme tukipalveluissamme. Tilojen käyttöaste on jo pidempään pysynyt korkealla 96%:n tasolla ja kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka ovat valinneet INNOCUMin toimipaikakseen. Tulevaisuuden tavoitteena on kuitenkin edelleen kehittää aluetta yrityskeskuksena ja työssäkäyntipaikkana. Yhtiön omistajuuden ollessa lähellä ja yksissä käsissä mahdollistaa vielä paremmin huolehtimaan ja turvaamaan alueen jatkuva positiivinen kehitys. Mikäli toimitilojen kysyntä jatkuu myönteisenä, niin myös uudisrakentaminen alueelle voi tulla mahdolliseksi lähivuosina.

 

Toivotan kaikille INNOCUMilaisille oikein mukavaa ja lämmintä kevättä.

Janne