3.4.2019

Hei,

Kirjoittelin viimeksi ajatuksiani helmikuun blogissani. Silloin talvi oli parhaimmillaan, lunta ja pakkasta riitti. Päiväkin oli huomattavasti lyhyempi. Ennustin, että maaliskuun loppuun mennessä meillä on metri lunta. Vaan toisin kävi. Kevätaurinko on lämmöllään sulattanut paksutkin hanget ja kevät tekee tuloaan vauhdilla. Pihamaiden hiekoitussapelit vain rahisevat kenkien alla. Kadut pölisevät tuulen voimasta ja luontokin puhkeaa vähitellen kukkaan. Pajun pehmeät kukinnat, pajunkissat, koristavat jo teiden varsia. Näin se tämänkin talvi taittui kohti kesäaikaa, ihan konkreettisesti viime viikonloppuna kelloja siirtämällä.

INNOCUMilla kesäaika merkitsee tänäkin vuonna paljon puuhaa ja touhua. Korjaustöistä suurin on parhaillaan käynnissä oleva Pilvilinnan pohjakerroksessa sijaitsevan toimintakeskuksen tilojen perusteelliset korjaustyöt, jotka jatkuvat pitkälle syksyyn. Tämän kevään korjausohjelmaan kuuluu myös Pilvilinnan kolmannen kerroksen ikkunalyhtyjen korjaukset ja Länsisiiven eteläisen kattolappeen uusiminen. Tämän vuoksi mahtavat rakennustelineet ovat ilmestyneet rakennuksen julkisivua ”koristamaan”. Pilvilinnan rakennuksen korjaukset on suunniteltu tehtäväksi niin, että rakennuksen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2026 on se entistä ehompi palvelemaan käyttäjiään seuraavat 100 vuotta.

Rakennuksen S1 Itäsiipeen liittyvät ”ilmavaivat” ovat nyt toistaiseksi helpottaneet uuden tuloilmakoneen myötä. Tämän vuoden aikana paranamme koko rakennuksen ilmanvaihtoa asentamalla kaksi uutta ilmanvaihtokonetta, joilla eriytetään omaksi ilmanvaihtoalueiksi Lataamon tilat ja A-porrashuone sekä tekemällä nykyiseen järjestelmään tehoa parantavia muutoksia. Ilmanvaihdon hallinta onkin tosi haasteellinen taitolaji. Se mikä on toiselle hyvä, niin toiselle se voi olla liian kylmä tai lämmin, vetoisa tai tunkkainen. Mutta sen voin todeta, että INNOCUMin rakennukset tuntien, niin nämä meidän haasteet ovat kuitenkin pieniä niihin haasteisiin, mitä lehdistä on saanut lukea koskien huomattavasti uudempia rakennuksia.

Puita kaadettiin ja maata parhaillaan kaivetaan Harjamäenraitin ja P2 pysäköintialueen välissä. Siihen tulee uusi ”kunnantalo”. Siilinjärven kunta rakentaa lähes 60 metriä pitkän ja 10 metriä leveän viipalerakennuksen, johon tulee tämän hetken suunnitelmien mukaan työpaikka 27:lle henkilölle. Tämähän tuo vain lisää positiivista pöhinää INNOCUMin alueelle. INNOCUM on yhä merkittävämpi työpaikkakeskittymä alueen yli 500 työpaikalla Siilinjärven kunnassa. Siilinjärven kirkonkylästä on muodostumassa vahvasti kaksinapainen, mikä mahdollistaa ja vahvistaa niin INNOCUMin kuin kunnankin kasvunstrategiaa. Lehdistä on voitu lukea INNOCUMin syrjäisestä sijainnista. Tämä ei pidä täysin paikkaansa, sillä se riippuu oikeastaan siitä, miltä kannalta sitä katsoo. INNOCUMIN alueelle ja alueelta on helppo liikennöidä kävellen, pyöräillen ja autolla tai jollakin muulla moottoroidulla ajoneuvolla. Julkisista liikenneyhteyksistä on saatu palautetta, ettei niitä ole riittävästi. Tähänkin suunnitellaan parhaillaan parannusta pyrkimällä lisäämään vuoroja etenkin aamuihin ja iltapäiviin. Mutta tämä edellyttää myös sitä, että oma auto jätetään sitten kotiin ja tehdään ilmastoteko käyttämällä julkista liikennettä, jotta linjoja kannattaa ajaa.

Kyllä kesä on jo lähellä! INNOCUM Yritys Cupiin on enää vain kaksi kuukautta.

Hyvää kevättä
t. Janne