27.9.2019

Hei,

Syksyn ensimmäinen kuukausi alkaa olla lopuillaan. Muutamana päivänä sää on jo tuntunut syksyiseltä, välillä jopa liiankin syksyiseltä tuulen puhaltaessa pohjoisesta. Tämähän tietää vain väistämättömästi sen, että talvi tekee tuloaan. Kuitenkin ennen talven tuloa saamme nauttia täysin rinnoin tästä väriloistosta, jonka luonto meille hetken aikaa tarjoaa ennen kuin puut riisuuntuvat lehdistään varustautuen talveen.

Kulunut kesä on ollut työn ja touhun täyteistä aikaa myös INNOCUMIlla. Osa töistä on ollut varustautumista talveen, kun jälleen tänä vuonna korjattiin yksi osa Pilvilinnan kattoa. Pilvilinnan pohjakerroksessa sijaitsevassa Toimintakeskuksessa suuritöiset korjaustyöt jatkuvat jo toista vuotta. Vuonna 1926 valmistunut Pilvilinna on rakennuksista vanhin ja samalla vankin. Yli puolimetriä paksut seinät kannattelevat taloa ja ovat pitäneet sen ryhdissään jo yli 90 vuotta. Tavoitteena on saattaa tarvittavat kunnostus- ja uudistustyöt loppuun, kun vietetään Pilvilinnan 100 vuotisjuhlia 7 vuoden päästä.

Rakennuksessa S1 keväällä alkanut ilmanvaihtoa koskevat muutos- ja korjaustyöt ovat edenneet loppusuoralle. Viivästys uusien ilmanvaihtokoneiden toimituksessa on hieman viivästyttänyt myös remontin valmistumista. Osa on huomannutkin Lataamon raikkaan ilman, joka vain tahtoi mennä liian raikkaaksi säiden viiletessä. Tähän tulee kyllä korjausta, kunhan saadaan viimeisetkin kytkennät ja säädöt tehtyä. Tavoitteena meillä on, tässä lähes 200 t€ maksaneessa remontissa, parantaa työympäristön sisäilmanlaatua ja lisätä yleistä viihtyvyyttä.

Kunnantalo muutti INNOCUMin alueelle. Tämä oli kesän iso uutinen eri medioissa. Kyllä minä niin mieleni pahoitin (lainaus Siilinjärven kesäteatterin näytelmästä), kun Savon Sanomien uutisissa puhuttiin vain siitä, että kunnantalo muutti Harjamäkeen. No pitäähän se paikkaansa. Mutta kun kunta vuokrasi INNOCUMilta maa-alueen, jolle se uuden viipaleen pystytti, jolloin kunnantalo sijaitsee aivan Yrityskeskus INNOCUMin ytimessä, niin olisihan se pitänyt siinä uutisessa mainita. Uutinen siltä osin jäi vajaaksi. INNOCUMin aluetta on kehitetty monipuolisena yritys- ja työpaikkakeskittymänä jo lähes 20 vuoden ajan. Tämän alueen merkitys Siilinjärven kehittymiselle on ollut merkittävä, siksi on syytä vaalia edelleen tämän alueen virallista markkinointinimeä INNOCUMia ja tuoda se esiin kaikissa uutisoinnissa ja tiedottamisessa koskien alueen tapahtumia. Näin kaikki voi osallistua INNOCUMin tunnettavuuden parantamiseen, joka edistää meidän kaikkien täällä toimivien tunnettavuutta ja kehittää edelleen alueen vetovoimaa.

Ai niin, meinasi ihan unohtua. Autojen paikoitus on puhututtanut jälleen kerran. Pysäköintialueet on järjestelty uudelleen palvelemaan niin INNOCUMin alueella työssä kävijöitä kuin täällä päivisin asioivia asiakkaita. Vielä syksyn aikana Harjamäentien ja Isoharjantien risteykseen tulee uusi opastetaulu, jossa on opastus pysäköintialueista sallittuine pysäköintiaikoineen. INNOCUMin alueella on tällä hetkellä runsaasti pysäköintipaikkoja jopa yli koko tarpeen. Suosittelen hinnaltaan edullisen pysäköintioikeuden lunastamista, Siilinjärven kunnan työntekijät kunnalta ja yritykset Jaanalta, tällöin varmistaa parhaiten itselleen pysäköintipaikan.

Oikein hyvää syksyä – hymyillään, kun kohdataan?
t. Janne