19.12.2013

Vuoden lähestyessä loppuaan tulee luonnostaan mieleen kuluvan vuoden tekemiset ja tapahtumat. Yrityskeskus Innocumille ja tietysti itselleni tämän vuosi on ollut uusi ja erilainen vuosi. Vaihderikkaan vuoden aikana on touhuttu täällä Innocumissa kaikenlaista, vähän niin kuin Joulutontut korvatunturilla. On rakennettu uudet parvekkeet, tehty remonttia Toimintakeskuksen tiloissa, muutettu T2 rakennus uusiokäyttöön, on maalattu rakennuksia niin ulkoa kuin sisältä, korjattu kattoja ja räystäitä ja uusittu kiinteistötekniikkaa. Samanaikaisesti muutamat yhteisömme jäsenistä ovat lopettaneet toimintansa meillä, mutta uusiakin jäseniä on saatu tilalle. Tilojemme käyttöaste onkin tänä vuonna ylittänyt ensimmäisen kerran 95%:n. Kokous- ja neuvottelutilat ovat olleet ahkerassa myös ulkopuolisten yritysten käytössä sekä useita muita vierailijoita on käynyt tutustumassa Yrityskeskuksemme toimintaan kuin täällä sijaitseviin yrityksiin.

Kuluneen vuoden tapahtumista tulee ensimmäisenä mieleen kesäkuussa järjestetty Innocum Cup. Se keräsi mukavan joukon Innocumilaisia taistelemaan kävelyfutiksen paremmuudesta. Alueet ovat olleet muutenkin ahkerassa käytössä. Nurmialueilla on harjoiteltu jalkapallon pelaamista koko kesä ja turnauksiakin on pelattu. Heinäkuussa täällä järjestettiin jo perinteeksi muodostunut ratsastustapahtuma. Lisäksi Ravintola Lataamossa on järjestetty juhlia sekä syksyn aikana useampia kokkikouluja. Meille Innocumilaisille tämä alue on lähinnä työn tekemisen paikka. Mutta ilokseni olen havainnut, että täällä on paljon muutakin elämää. Tänne halutaan kokoontua niin juhlan, harrastuksien kuin arjen merkeissä. Tämä Innocumin alue ihmisineen ja rakennuksineen on muodostunut kiinteäksi osaksi niin useiden henkilöiden kuin perheidenkin elämää.

Helmikuun alussa kun aloitin työni täällä ja Esan jäädessä maaliskuussa eläkkeelle, eteeni tulivat hoidettavaksi uuden työtehtävän tuomat haasteet. Hieman epävarmoin askelin mutta nuoruuden innolla aloitin työt. Kesän vaihtuessa syksyyn epävarmuuskin hävisi, mutta into on edelleen säilynyt. Kiitos teille kaikille Innocumilaisille hienosti kuluneesta vuodesta. Minulle mieluisimman Joululaulun sanoin haluan toivottaa teille kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta:

”Näin sydämeeni Joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus lapsi syntyy uudelleen”.

Niin kuin tässä laulussa sanotaan, niin Joulun mieli asuu kaikessa yksinkertaisuudessaan sydämissämme. Sitähän ei tahdo aina muistaa niin sanotun ”Joulukiireen” keskellä.

t. Janne