18.4.2023

Hei,

Kevään poutasäät ovat hemmotelleet meitä viimeiset kaksi viikkoa. Auringon paistetta on riittänyt niin ulkoilijoille kuin I1:n rakentajille. Onhan se harmi, että Kasurilan rinteiden ollessa parhaassa mahdollisessa kunnossa laskettelijat vain häviävät kevään viettoon muualle ja rinteet suljetaan. Lunta kuitenkin on vielä riittävästi hiihtoladuilla ja niiden kunnostusta onkin toistaiseksi jatkettu. Varsin hitaasti lumet ovat paikka paikoin sulaneet ja veikkaanpa, että lunta ainakin aurauskasoissa riittää Vapulle saakka. Tämä hieman myöhäisempi kevät kyllä odotuttaa myös katujen siivousta, joten pölyävät pihatiet ja pysäköintialueet ovat valitettavasti muutaman viikon riesanamme.
Lumen sulaminen on muuttanut myös INNOCUMin keskialueen maiseman epämukavan näköiseksi. I1 rakennusprojektin alettua sähkökaapeleiden kaivuupaikat, uusi kevyenliikenteen väylä rakennuksen S1 vieressä ja varsinkin uuden rakennuksen ympäristö ovat todella myllerrettyjä. Näiden kohdalla maisemointityöt saadaan toden teolla käyntiin kevään aikana ja valmista voidaan odottaa loppukesästä. Uuden rakennuksen ympärille suunniteltuja istutuksia voimme sitten ihailla seuraavana kesänä.

Uuden INNOCUM I1:n rakentaminen on sujunut mainiosti ja pysynyt aikataulussaan. Perjantaina 14.4. vietettiin harjannostajaisia. Kolmessa kuukaudessa rakennus nousi kellarikerroksen päälle. Tämä talvi oli rakentamiselle keskivertoa parempi. Kovia pakkasia ei koettu ja toisaalta ei ollut myöskään vesisadetta, mutta aika ajoin runsas lumentulo hidasti töitä. Mikäli ei mitään suuria vastoinkäymisiä tule, niin valmista pitäisi olla tämän vuoden joulukuussa.
Vaikka INNOCUMin alueelle rakennetaan uutta, niin vanhoja rakennuksia ei ole unohdettu. Korjaustyöt näiden osalta jatkuvat vuosittaisten suunnitelmien mukaisesti. Nyt keväällä rakennuksen S1 kattoa uusitaan ja kesällä Pilvilinnan päiväkodin tiloja korjataan. Myös huoltotyöt rakennuksen S1 ilmanvaihdon osalta jatkuvat sekä rakennukseen T2 tehdään lämmitysjärjestelmän päivitys. Lisäksi eri rakennuksien sisätiloissa tehdään tarvittavia kunnostustöitä. Joten puuhaa riittää ja tämä tietysti voi aiheuttaa tilojen käyttäjille lyhyt aikaista häiriöitä, joista opiksi ottaneena tiedotamme erikseen.

Vihdoin viimein koronakurjimuksen jälkeen INNOCUM Yritys Cup toteutuu perjantaina 9.6.. Tämä on se vuodelta 2020 lykkääntynyt 10-vuotisjuhlaturnaus. Siis jälleen kerran 32 joukkuetta ottaa mittaa kävelyfutiksen paremmuudesta. Turnauksen kruunaa yhteisöllinen illanvietto juhlateltassa ja jatkotkin ovat luvassa Old Foxissa. Turnaus on jo lähes täynnä, vielä pari paikkaa on jäljellä. Eli mikäli kiinnostaa, niin ei muuta kuin rohkeasti ja reippaasti ilmoittautumaan.

Hyvää kevättä
t. Janne