14.9.2017

14.9.2017

Hei,

Viimeisimmässä huhtikuussa ilmestyneessä blogissani kirjoitin ilmassa olevista kevään merkeistä. Päivä oli pidentynyt, linnut lauloivat, välillä satoi lunta ja sitten välillä aurinkokin paistoi. Kevään mentyä, alkoi kesän odotus tai oikeastaan kesän lämpimien ilmojen odotus. Kyllä vallitsevasta säästä aina löytyi joltain jonkinlainen kommentti. Sää kun on asia, josta aina voi puhua ja varsinkin aloittaa keskustelut. Savon Sanomissa oli kirjoitus kuluneen kesän säästä ja siinä kirjoittaja mielipiteenään totesi, että kesä oli säiden puolesta oikein hyvä, vaikka ei nyt hellepäiviä meidän alueelle osunutkaan. Kesäkuussa ei satanut, mutta ei aurinkokaan paljoa paistanut, heinäkuussa satoi ja välillä aurinkokin pilkahteli pilvien raosta. Elokuussa sitten satoi taas vähemmän ja aurinko paistoi vähän enemmän. Koko kesän aikana ei tarvinnut untuvatakkia pistää päälle, villapaita tai fleece-takki riitti. Shortseissa tarkeni, mikäli asenne oli kohdallaan. Näin minä muistan menneen kesän, joten mielestäni meillä vallitsi ihan normaali suomalainen kesäsää.

Nyt kun syksy on saapunut, se on tuonut myös tullessaan jokavuotiset uutiset Karibian alueen hurrikaneista. Viimeisin iso hurrikaani Irma on jo laantunut trooppiseksi myrskyksi, mutta vettä voi vielä sataa sen verran, että nilkat kaduilla kastuu. Kyllähän meillä täällä Suomessakin osaa välillä tuota vettä taivaalta tulla ja ihan olan takaa. Meillähän se ei ole Irma vaan Esteri, jonka p……tä vettä tulee, kun sitä todella tulee. Kyllä nyt on alkanut tuntua siltä, että näitä Esterin päiviä on ihan myötäänsä.

Onneksi kesän aikana jälleen saimme jatkettua Pilvilinnan katto- ja räystäsremonttia. Meneepä taivaalta tuleva vesi varmimmin oikeaan osoitteeseen. Vielä riittää tätäkin remonttia muutamaksi vuodeksi, kunnes koko talon katto ja räystäät on uusittu. Pilvilinnassa teimme myös sisällä korjaustöitä parantaaksemme 2. krs:n Länsisiiven ilmanvaihtoa ja samalla viihtyvyyttä. Oikein mitoitettu ja kohdistettu ilmanvaihto onkin yksi tärkeimmistä rakennusten viihtyvyystekijöistä. Ilman riittävyyteen olemme kiinnittäneet nyt erityistä huomiota kaikkien talojen täyttyessä käyttäjistä. Tähän mennessä olemme pystyneet nostamaan ilmanvaihtokoneiden kapasiteettia pienillä mutta merkittävillä muutoksilla, minkä uskoisin näkyvän ja tuntuvan parempana viihtyisyytenä tiloissa.

Pilvilinna ei ole ainoa rakennus, jossa teemme tänä vuonna korjaustöitä. Teemme nyt merkittävän investoinnin myös Rakennuksen S3 ensimmäisen kerroksen kunnostamiseksi Elävän kaupan jäljiltä. Niistä tiloista on ollut kysyntää ja osa tiloista on jo vuokrattukin. Tilat valmistuvat marraskuun aikana ja toiminta tiloissa pääsee alkamaan toden teolla joulukuun alussa.

Kulunut kesä oli vilkas tilojen kysynnän sekä muunkin toiminnan suhteen. Osa vanhoista INNOCUMilaisista on muuttanut alueellamme uusiin tiloihin ja saman aikaisesti olemme myös saaneet uusia vuokralaisia. Tilojen käyttöaste onkin noussut nyt yli 94%:n ja meitä INNOCUMilaisia eli joiden työpaikka on täällä, on nyt epävirallisen laskennan mukaisesti lähes 400. Tämän väen määrän lisääntymisen voi huomata muun muassa käydessä lounaalla Lataamossa, jossa nykyisin käy päivittäin lähes 100 ruokailijaa. On siis odotettavissa mukava, vilkas sekä yhteisöllinen loppu vuosi.

Oikein hyvää alkanutta syksyä kaikille

Janne