12.7.2013

Innocumissa viihdytään kesälläkin. Aurinko paistaa ja tuo kesän lämmön huoneisiin. Valo tuo uudenlaista energiaa työntekoon sekä vapaa-aikaan. Osa innocumilaisista onkin viettämässä ansaittua kesälomaa, kun osa ahertaa työnsä ääressä odottaen seuraavaa lomaa, joka voi olla ihan lähellä tai vasta vietetyn loman jälkeen todella kaukana.

Moni on varmaan kiinnittänyt huomiota kahteen ahkeraan Innocumin kesätyöntekijään Sakuun ja Jaakkoon. He olivat jo töissä täällä pari viikkoa ennen Juhannusta ja jatkavat nyt työn tekoa aina 2. elokuuta saakka. Heidän tehtävänään on laittaa tiloja ja aluettamme siistimpään kuntoon niin siivoamalla, maalaamalla kuin tekemällä myös pihatöitä.

Kesä on ollut kiireistä rakentamisen ja remontoinnin aikaa. Keväällä alkanut parvekeremontti S3 rakennuksessa jatkuu edelleen. Ääntä pitävät purkutyöt ovat vaihtuneet valutöihin. Viikolla 29 valutyöt saadaan viimeistenkin parvekkeiden osalta tehtyä, jonka jälkeen odotellaan muutama viikko betonin kuivumista. Valumuotit ja telineet puretaan elokuun alussa ja parvekkeiden viimeistely tapahtuu elokuun aikana. Edelliset parvekkeet kestivät yli 73 vuotta, joten teemme nyt ”hättäilemättä” vähintään yhtä hyvät jotta tulevat sukupolvet voivat nauttia aikaansaannoksistamme vähintäänkin yhtä kauan. Pahoittelen remontista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Julkisivukorjaustyöt jatkuvat S2 rakennuksessa. Rakennuksen pohjoisella sivulla on jo korjausrappaukset tehty ja itäpäädyssä vanhaa pinnoitetta irrotettu. Seuraavaksi laitetaan uutta väriä pintaan. Elokuun alussa pitäisi tämänkin työn olla valmis. Näiden remonttien lisäksi aloitimme Juhannuksen jälkeen S2 rakennuksessa toimivan Toimintakeskuksen muutostyöt. Näkyvimpänä muutoksena on nykyvaatimusten mukaisen hätäpoistumistien rakentaminen rakennuksen pohjoispuolelle. Sisäpuolella vuonna 1926 valmistuneen rakennuksen pohjakerroksen länsipäädyn tilat muutetaan vastaamaan tämän päivän toiminnan vaatimuksia. Työ valmistuu elokuun aikana.

Keväällä kirjoitin ”projekti T2” käynnistymisestä. Innocum yrityskeskusalueen yksi hienoimmista rakennuksista on jäänyt lämpövoimalan ja T3 rakennuksien keskelle piiloon ja käyttämättömälle rakennukselle etsitään uutta käyttömahdollisuutta. Saimme muutamia ehdotuksia: Tilat hyödynnettäisiin kerhotoimintaan puuhuonekalujen entisöintitiloina esim. Kansalaisopiston toimintaa ajatellen. Yhdessä ehdotuksessa tilat muuttuisivat Call-centeriksi. Myös peliteollisuutta eli ohjelmointitaloksi on tiloja ehdotettu. Vieläpä saimme ehdotuksen tilojen muuttamisesta eri yhdistysten kokoontumispaikaksi. Haluamme kiittää kaikkia ehdotuksia tehneitä henkilöitä aktiivisuudesta. Lupasimme arpoa idea nikkareiden kesken Lataamon 10+1 lounaan sarjalipun. Sen on voittanut Rauno Jääskeläinen Siilinjärveltä. Onnea voittajalle! Tällä hetkellä T2 rakennuksen tiloja tyhjennetään ja neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä tiloihin mahdollisesti sijoittuvan uuden yrittäjän kanssa. Elokuussa olemme jo viisaampia mitä syksy tilojen osalta tuo tullessaan. Toivottavasti voimme sitten kertoa positiivisia uutisia lisää!

Vielä on kesää jäljellä… ja lomakausi jatkuu. Jaana on lomalla 15.7. – 14.8.. Itse olen jo lyhyen lomani viettänyt, joten koetan parhaalla mahdollisella tavalla palvella kaikkia innocumilaisia eteen tulevissa ja mieltä askarruttavissa asioissa.
Aurinkoista kesää!
t. Janne