12.4.2017

12.4.2017

 

Kaikki kevään merkit tuntuvat nyt olevan ilmassa. Päivä on pidentynyt, linnut laulavat, välillä sataa lunta ja välillä aurinko paistaa sulattaen juuri sataneen lumen pois. Talven aikana kylvetty hiekoitussepeli rahisee jalkojen alla. Muutoinkin tuntuu siltä, kuin INNOCUM olisi jälleen heräämässä uuteen kevääseen – olemme vähitellen siirtymässä myös ulkotöihin!

Aloitetaan ensiksi tuosta Harjamäen maamerkistä, Savon Voiman omistamasta tiilisestä savupiipusta. Sain tietää, että se on saanut purkuluvan. No tietysti heräsi kysymys, miksi se pitää purkaa, eikö sitä voisi säilyttää tuleville sukupolville. Tälläkin kertaa turvallisuus ajaa säilyttämisen ohi. Piippu on pahasti rapautunut vuosien saatossa. Kahdelta puolen olosuhteet ovat koetelleet piipun kestävyyttä. Sisäpuolelta savukaasut ja lämpö, kun taas ulkopuolelta Suomen vuodenaikojen mukaan vaihtelevat sääolosuhteet. Tilanne on siis haastava, kun piipusta lohkeaa tiilenpalasia, jotka putoilevat viereisten rakennuksien katoille aiheuttaen näin vahinkoa. Onneksi kuitenkin vain katolle, sillä putoava tiilen kappale on hengen vaarallinen osuessaan ihmiseen. Olisihan se tietysti ollut näyttävää, kun piippu olisi räjäyttämällä purettu, mutta valitettavasti se ei ole ympäröivien rakennusten takia mahdollista ja siksi piippu puretaankin hallitusti tiili kerrallaan. Vielä voimme suunnata katseemme viimeisiä kertoja tähän piippuun, kun se vähitellen katoaa Harjamäen maisemasta.

Rakennustelineet ovat tänäkin vuonna ilmestyneet päiväkoti Pilvilinnan viereen. Tällä kertaa räystään korjaus ja katon uusiminen saa jatkoa rakennuksen Itäpäädyssä. Viime marraskuussa 90 vuotta täyttänyt rakennus on säilynyt rakenteiltaan hyvässä kunnossa. Jotta näin voisi jatkua on nämä vuosittaiset korjaukset välttämättömiä. Korjaustyöt tällä erää kestää touko-kesäkuun vaihteeseen.

Viime syksynä aloitimme Rakennuksen S3, 2. krs:n pohjoispäädyn tilojen korjaustyöt. Nyt tilat ovat valmiita ja ensimmäinen yritys aloittaa tiloissa toimintansa toukokuun alussa. Sitä ennen pidämme tiloissa ”tuparit” torstaina 27.4. klo 14 – 16, jolloin kaikki voivat tulla tutustumaan tekniikaltaan modernisoituihin, mutta hengeltään klassisiin vuokrattavissa oleviin tiloihin.

Pitkään ratsastustallina toiminut tallirakennus M4 on siistitty vuokrattavaksi varastotiloiksi. Sieltä voi pidempiaikaiseen käyttöön vuokrata itselleen sopivan kokoisen varastotilan. Tila rakennetaan profiloidusta pellistä toivotun kokoiseksi aina kunkin käyttäjän tarpeenmukaisesti. Olemme jo saaneet ensimmäisen vuokralaisen, joten mikäli tarvetta tällaiselle tilalle löytyy niin ota rohkeasti vain yhteyttä. Olemme muutoinkin siistimässä tallin toisen kerroksen kokoontumistiloja, mutta siitä kerron lisää sitten seuraavassa blogissa!

INNOCUMin tilojen käyttöaste on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja positiivinen kysyntä tuntuu vain jatkuvan. Kiitos siitä kuuluu kaikille teille INNOCUMilaisille, jotka olette vieneet hyvää sanaa eteenpäin alueemme viihtyisyydestä työympäristönä. Haluamme tehdä koko ajan töitä meidän kaikkien viihtyisyyden lisäämiseksi ja turvallisen työympäristön ylläpitämiseksi. Tähän työhön tarvitsemme kuitenkin kaikkien INNOCUMilaisten apua. Me kaikki käyttäjinä voimme vaikuttaa tilojemme viihtyisyyteen pitämällä tilamme siisteinä, sopivan lämpiminä (patteritermostaatista voi säätää lämpötilaa), huolehtimalla riittävästä ilmanvaihdosta (tarvittaessa huonetilan voi tuulettaa) ja lisäksi ilmoittamalla ajoissa huomaamastaan viasta tai vauriosta.

Mukavaa kevättä ja rauhallista Pääsisäisen aikaa
t. Janne