11.5.2021

Hei,

Helmikuussa kirjoitin blogissani muun muassa miten vauhdikkaasti vuosi oli alkanut ja kuinka valo voitti pimeyden talvipäivien valoisan ajan pidetessä. Nyt kolme kuukautta myöhemmin voimme vihdoinkin ihailla keväisen luonnon heräämistä ja pitkistä valoisista päivistä. Tätä aikaa sitä aina odottaa, vaikka talvikin on hienoa aikaa. Kyllähän Suomi on mahtava maa myös maantieteelliseltä sijainniltaan, kun meillä on neljä erilaista vuodenaikaa, joista kaikista voi nauttia ihan omalla tavallaan.

Yksi INNOCUMin kevään merkeistä on rakennustelineiden ilmestyminen rakennuksen S2 Pilvilinnan kupeeseen. Katto- ja räystäskorjaukset ovat edenneet jo siihen vaiheeseen, että kaksi aluetta on enää korjaamatta. Vuoden 2023 kevään jälkeen on rakennus kierretty kertaalleen ja katto sekä räystäät ovat kokonaan uusittu! Sen jälkeen onkin vuorossa rakennuksen julkisivun korjaustyöt.

Rakennuksessa T2 (Pilvilinnan takana oleva keltainen rakennus) tehdään ensimmäisessä kerroksessa muutos- ja korjaustöitä Eläinlääkäri Karvaisen Kaverin aloittaessa toimintansa tiloissa heinäkuun alussa. Hieman huonejärjestelyjä muuttamalla, toiminnan tarpeet huomioiden, saadaan vanhaan rakennukseen loistavat pieneläinten vastaanottotilat. Tämä tuo jälleen yhden mainion lisän INNOCUMin alueen tarjoamiin palveluihin.

Moni on varmaankin huomannut, että Harjamäentien ja Soutajantien risteyksen vierestä ovat puut hävinneet. Siihen pysäköintialueen yhteyteen rakennetaan uusi moderni Jätekukon ekopiste kuluvan kevään ja kesän aikana. Maahan upotettavat syväsäiliöt kierrätettävälle jätteelle palvelee niin Harjamäen alueen kuin kauempanakin sijaitsevia kotitalouksia.  Tämä on jälleen yksi monista hankkeista INNOCUMin ja Harjamäen alueen kehittämisessä monipuoliseksi ja viihtyisäksi asumis- ja työpaikka-alueeksi.

Viime vuoden joulukuussa valmistuneen INNOCUMin aluetta koskevan asemakaavan pohjalta on käyty useampia keskusteluja, mahdollisten käyttäjien kanssa, uuden monitoimitalon rakentamisesta alueelle. Kaavahan mahdollistaa useamman rakennuksen rakentamisen alueelle ja tällä hetkellä tutkitaankin, mikä olisi otollisin paikka uudelle rakennukselle, jotta se parhaiten palvelisi sekä nykyisiä että uusia INNOCUMin alueelle sijoittuvia toimijoita. Tavoitteena on tehdä päätös uuden talon rakentamisesta vielä ennen ensi lumia.

Edelleen täytyy nostaa esille, miten hienosti INNOCUMin alueella olemme selvinneet korona-ajasta. Tietooni ei ole tullut yhtään yrityskeskuksen alueella koronaan sairastumisia tai altistumisia. Se on todella mahtavaa. Kiitos kuuluu kaikille teille INNOCUMin tiloja käyttäville. Olemme huolehtineet turvaväleistä, käsihygieniasta, kasvimaskien käytöstä sekä välttäneet isompia kokoontumisia. INNOCUMin alueella on onneksi tilaa toimia turvallisesti, vaikka tilat ovat tehokkaassa käytössä. Olkoonkin, että rokotettujen määrä kasvaa hyvää vauhtia, niin on vielä syytä jatkaa samaan toiset huomioon ottavaan malliin. Ehkäpä sitten loppukesästä saattaisi tilanne jo normalisoitua ja voisimme hieman huokaista helpotuksesta.

Pysytään terveinä ja moikataan, kun nähdään!

Janne