1.11.2013

Viimeksi elo-syyskuun vaihteessa kirjoitin Innocumin intiaanikesästä. Kesäinen sää jatkuikin pitkälle syyskuuhun kunnes sää vähitellen viileni. Syksy on ollut täälläkin oikein kaunis. Puiden lehtien väriloistoa olemme saaneet ihastella viime viikkoihin saakka. Vasta pari viikkoa sitten ensilumen peitettyä maan, tippui viimeisetkin lehdet puista. Elämme nyt loppusyksyn pimeintä hetkeä. Maisema on muuttunut harmaaksi ja muutettuamme kellomme talviaikaan tuntuvat päivätkin entistä lyhyemmiltä. Onneksemme kohta lumi peittää maan ja tuo talven tullessaan. Neljä erilaista vuoden aikaa on rikkaus, josta kannattaa nauttia joka päivä – myös näinä pimeinä päivinä.

Vihdoinkin rakennuksen S3 parvekkeet ovat valmiit! Parvekeremonttia venytettiin harkitusti ja se kestikin yli puoli vuotta. Mutta kyllä niitä nyt kehtaa ihailla, sen verran hienot niistä parvekkeista tuli. Parvekkeet ovat tehty alkuperäisten piirustusten mukaisesti, jolloin rakennuksen ulkonäky säilyi entisellään. Voin luvata, että me ja tulevat sukupolvet voivat ihailla näitä parvekkeita vähintään yhtä kauan kuin alkuperäisiä parvekkeita rakennuksen valmistumisvuodelta 1939.

Syksyn aika on myös valmistautumista tulevaan talveen. Niin kuin kodeissamme, niin myös täällä Innocumissa taloja huolletaan ottamaan talvi vastaan. Katoja tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan, rännit putsataan, lumiesteitä laitetaan ja piha-alueita siistitään ennen pysyvän lumen tuloa. Ensi viikolla tarkistetaan myös pihavalaistus sekä suuren pihakuusen jouluvalojen toimivuus. Touhua kunnostustöissä riittää niin kuin joulupukin maassa konsanaan.

Tätä kirjoittaessani Jouluun onkin enää 53 päivää. Jos on ollut tuhma, niin viimeistään nyt on alettava olemaan kiltti, jotta Joulupukki tuo lahjoja. Olen kyllä huomannut, että täällä Innocumissa on pelkästään kilttejä immeisiä. Olemme kohteliaita ja huomaavaisia toisillemme, sekä tervehdimme iloisesti nähdessä toisiamme. Huolehdimme yhdessä ympäristössämme ja kannamme vastuun tekemisistämme. Lisäksi Pilvilinnassa on paljon kirkassilmäisiä ja kilttejä lapsia, jotka ovat vilpittömästi huomaavaisia ja tervehtivät reippaasti siellä käydessäni. Tämä on itse asiassa se paras pikkujoululahja, jonka voimme toinen toisellemme suoda näin varsinaista Joulua odotellessamme. Se antaa hyvän mielen jokaiselle ja tuo lämmön sydämiimme.

Näillä sanoilla toivotan kaikille Innocumilaisille mukavaa marraskuuta!

t. Janne